مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

89
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر میزان عملکرد، خصوصیات مورفولوژیکی، اسانس، شاخص محتوای نسبی آب گونه گیاهی مرزه (مطالعه موردی: خرم آباد، ایران)

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 108

چکیده

 با توجه به وضعیت منابع آب کشور ایران, استفاده از آب های نامتعارف به منظور آبیاری امری اجتناب ناپذیر است. بنابراین بررسی واکنش گیاهان مختلف نسبت به شوری به صورت منطقه ای ضروری می باشد. برای این منظور, آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان انجام گرفت. در این تحقیق از مینی لایسیمترها (گلدان ها) با قطر 24 و ارتفاع 30 سانتی متر استفاده گردید. آبیاری به روش وزنی انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل سطوح مختلف شوری (صفر (S0), 2(S1), 4(S2), 6(S3) و 8(S4) دسی زیمنس بر متر), بود که برای تهیه این غلظت ها از نمک NaCl استفاده شد. طول دوره رشد مرزه حدود 100 روز بود و میزان تبخیر و تعرق پتانسیل زیره سیا وتبخیر و تعرق مرجع 758/68 و 884/26 میلیمتر بر روز به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد اثر تنش شوری بر روی خصوصیات مورفولوژیکی مانند ارتفاع گیاه, قطر ساقه و همچنین وزن خشک برگ و سرشاخه گلدار, ریشه و ساقه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. با افزایش تنش شوری, صفات مورفولوژیکی کاهش یافتند. میزان عملکرد (ماده خشک برگ و گل و سرشاخه) در تیمارهای S0, S1, S2, S3 و S4 به ترتیب برابر1732, 1598, 1412, 1328 و 1230 کیلوگرم بر هکتار به دست آمد. درصد اسانس گیاه مرزه با افزایش تنش شوری, به صورت معنی داری افزایش یافت و در تیمار S4, میزان اسانس, 66/6 درصد افزایش یافت. محتوای نسبی آب برگ با افزایش سطح شوری کاهش یافت و در تیمارهای مختلف تنش به ترتیب برابر83/51, 73/29, 65/79, 64/55 و60/52 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی نیا، مهری، بیرانوند، فرهاد، مومیوند، حسن، و موسوی، سیدحسین. (1402). بررسی اثر تنش شوری بر میزان عملکرد, خصوصیات مورفولوژیکی, اسانس, شاخص محتوای نسبی آب گونه گیاهی مرزه (مطالعه موردی: خرم آباد, ایران). پژوهش‌های خشکسالی و تغییر اقلیم، 1(1 (پیاپی 1) )، 97-108. SID. https://sid.ir/paper/1051093/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی نیا مهری، بیرانوند فرهاد، مومیوند حسن، موسوی سیدحسین. بررسی اثر تنش شوری بر میزان عملکرد, خصوصیات مورفولوژیکی, اسانس, شاخص محتوای نسبی آب گونه گیاهی مرزه (مطالعه موردی: خرم آباد, ایران). پژوهش‌های خشکسالی و تغییر اقلیم[Internet]. 1402؛1(1 (پیاپی 1) ):97-108. Available from: https://sid.ir/paper/1051093/fa

    IEEE: کپی

    مهری سعیدی نیا، فرهاد بیرانوند، حسن مومیوند، و سیدحسین موسوی، “بررسی اثر تنش شوری بر میزان عملکرد, خصوصیات مورفولوژیکی, اسانس, شاخص محتوای نسبی آب گونه گیاهی مرزه (مطالعه موردی: خرم آباد, ایران)،” پژوهش‌های خشکسالی و تغییر اقلیم، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1) ، pp. 97–108، 1402، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1051093/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button