مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,971
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 308

چکیده

 زعفران خوراکی (.Crocus sativus L) دارای خواص بیولوژیکی متنوع می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر کاهش قند و لیپید خون در دیابت تیپ 2 القاء شده در موش های صحرایی با استرپتوزوتوسین می باشد. در این مطالعه, موش های صحرایی نر نوزاد 2 تا 5 روزه ویستار آلبینو به طور تصادفی به گروه های سالم و بیمار بدون درمان و تحت درمان با عصاره آبی زعفران تقسیم شدند. برای القای دیابت نوع 2, STZ با دوز90 mg/kg body weight  به صورت درون صفاقی (i.p) به موش های صحرایی نوزاد تزریق شد. سپس دو گروه دیابتی تحت درمان با عصاره آبی زعفران با دو دوز mg/kg body weight 150 و 100 قرار گرفتند. یک گروه سالم نیز به عنوان کنترل, تحت درمان با دوز بالای عصاره قرار گرفت. مطالعه تا 5 ماه ادامه داشت. بدنبال تجویز عصاره آبی زعفران میزان مرگ و میر در رت های دیابتی تحت درمان کاهش چشمگیری یافت. همچنین وزن رت های دیابتی تحت درمان در مقایسه با دیابتی های بدون درمان افزایش یافت (0.001>p) و به وزن رت های سالم نزدیک گردید. نتایج نشان داد که تجویز عصاره زعفران سبب کاهش معنی داری در سطح گلوکز, HbA1c, تری گلیسرید, کلسترول تام و LDL در سرم رت های دیابتی در حالت ناشتا شد, در حالی که HDL به طور معنی داری (0.001>p) افزایش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده, مشخص شد که عصاره آبی زعفران دارای اثر پایین آورندگی قند و چربی در خون موش های صحرایی دیابتی بود. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرعلی، سعید، بطحایی، سیده زهرا، نخجوانی، منوچهر، و عاشوری، محمدرضا. (1391). اثر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(2 (پیاپی 56))، 293-308. SID. https://sid.ir/paper/105161/fa

    Vancouver: کپی

    شیرعلی سعید، بطحایی سیده زهرا، نخجوانی منوچهر، عاشوری محمدرضا. اثر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(2 (پیاپی 56)):293-308. Available from: https://sid.ir/paper/105161/fa

    IEEE: کپی

    سعید شیرعلی، سیده زهرا بطحایی، منوچهر نخجوانی، و محمدرضا عاشوری، “اثر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 2 (پیاپی 56)، pp. 293–308، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105161/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button