مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کودهای شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر ویژگی های کمّی و کیفی اسانس و علوفه گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill. )

صفحات

 صفحه شروع 774 | صفحه پایان 788

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی مدیریت های متنوع حاصلخیزی خاک بر صفات مورفولوژی, عملکرد اسانس و کیفیت علوفه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill. ) اجرا شد. آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح کود (شیمیایی, زیستی, ورمی کمپوست, تلفیق 75% و 50% غلظت کودهای شیمیایی + کودهای زیستی + ورمی کمپوست) بود. نتایج حکایت از معنی دار بودن اعمال تیمارهای مختلفکودی بر صفات مورد بررسی داشتند. بر این اساس تیمار 75% کودهای شیمیایی به همراه کودهای زیستی و ورمی کمپوست با بهبود ویژگی های مورفولوژی, عملکرد اسانس و عملکرد کمّی و کیفی علوفه, به عنوان تیمار برتر شناخته شد. تیمار مذکور, بالاترین ارتفاع بوته (95 سانتی متر), وزن خشک اندام هوایی (98 گرم در مترمربع), عملکرد زیستی (1191. 6 کیلوگرم در هکتار), عملکرد دانه (138 کیلوگرم در هکتار) و شاخص برداشت (11. 6%) را به خود اختصاص داد. بیشترین و کمترین درصد و عملکرد اسانس به ترتیب مربوط به تیمار 75% غلظت کودهای شیمیایی + کودهای زیستی + ورمی کمپوست (حدود 3% و 18 کیلوگرم در هکتار) و تیمار کاربرد 100% کودهای شیمیایی (حدود 2% و 13 کیلوگرم در هکتار) بود. صفات مهم کیفیت علوفه مانند درصد ماده خشک قابل هضم, درصد قندهای محلول در آب و میزان خاکستر در تیمار ادغام 75% غلظت کودهای شیمیایی با کودهای زیستی و ورمی کمپوست بالاترین مقدار را به همراه داشت. در حالی که صفات مذکور در کاربرد 100% کودهای شیمیایی, در مقایسه با سایر تیمارها کمترین مقدار را دارا بود. افزون براین عوامل کاهنده کیفیت علوفه مانند فیبرهای نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در این تیمار بیشترین مقادیر را شامل شد. بنابراین به نظر می رسد در راستای دستیابی به کشاورزی پایدار و بهینه سازی تولید ارگانیک گیاهان دارویی, غلظت های کاهش یافته کودهای شیمیایی به همراه منابع زیستی افزون بر تولید اقتصادی بتواند موجب کاهش آلودگی محیط زیست شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تشکری فرد، الهه، محسن آبادی، غلامرضا، احتشامی، سیدمحمدرضا، و اسدی صنم، سمانه. (1398). بررسی تأثیر کودهای شیمیایی, زیستی و تلفیقی بر ویژگی های کمّی و کیفی اسانس و علوفه گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(5 (پیاپی 97) )، 774-788. SID. https://sid.ir/paper/105175/fa

    Vancouver: کپی

    تشکری فرد الهه، محسن آبادی غلامرضا، احتشامی سیدمحمدرضا، اسدی صنم سمانه. بررسی تأثیر کودهای شیمیایی, زیستی و تلفیقی بر ویژگی های کمّی و کیفی اسانس و علوفه گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(5 (پیاپی 97) ):774-788. Available from: https://sid.ir/paper/105175/fa

    IEEE: کپی

    الهه تشکری فرد، غلامرضا محسن آبادی، سیدمحمدرضا احتشامی، و سمانه اسدی صنم، “بررسی تأثیر کودهای شیمیایی, زیستی و تلفیقی بر ویژگی های کمّی و کیفی اسانس و علوفه گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 5 (پیاپی 97) ، pp. 774–788، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105175/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button