مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای ضد قارچی دود مایع حاصل از پیرولیز ضایعات توتون روی قارچ های بیماری زای گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

چکیده

 هدف از این مطالعه, بررسی اثرهای ضد قارچی دود مایع تولید شده از ضایعات توتون و همچنین شناسایی و اندازه گیری ترکیب های مؤثره آن بود. ضایعات در کوره در شرایط بدون اکسیژن پیرولیز شد و دود حاصل با استفاده از مبرّد خنک شده و تبدیل به دود مایع شد. بررسی اثرهای ضد قارچی دود مایع با استفاده از سه نوع قارچ Rhizoctonia solani, Sclerotinia sclerotiorum و Phytophthora nicotianae که به ترتیب عامل بیماری ساق زخم, پوسیدگی یقه و ساق سیاه توتون می باشند در غلظت های صفر, 250, 500, 1000, 2000 و ppm4000 دود مایع به روش اختلاط با محیط کشت انجام شد. نتایج تجزیه واریانس تأثیر دود مایع بر قارچ ها نشان داد که تأثیر دود مایع, غلظت و اثر متقابل دود مایع بر غلظت روی قارچ ها در سطح احتمال 1% آماری معنی دار می باشد. نتایج مقایسه میانگین تأثیر دود مایع بر قارچ ها نشان داد که نمونه دود مایع حاصل از پیرولیز 25% دمار توتون + 75% خرده برگ توتون در غلظت ppm4000 رشد میسیلیوم قارچ های بیماری زای فوق را 100% کنترل می نماید. همچنین دود مایع تولید شده از تیمار بالا در غلظت های پایین نیز رشد میسیلیوم قارچ های Rhizoctonia solani و Sclerotinia sclerotiorum را 100% کنترل نمود. براساس گزارش نتایج تحقیقات, حضور ترکیب های فنولی, اسیدهای آلی و آلکالوئیدی در دود مایع عامل خواص ضد قارچی آن است. بنابراین استخراج این ترکیب ها از دود مایع انجام شده و آنالیز کیفی به وسیله روش کروماتوگرافی گازی اسپکتروسکوپی جرمی (GC/MS) و آنالیزهای کمّی برای اندازه گیری فنول کل و ترکیب های آلکالوئیدی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری انجام شد. مقایسه نتایج نشان داد که اثرهای کنترلی ترکیب های آلکالوئیدی بیشتر از ترکیب های فنولی و اسیدی در دود مایع تولید شده از ضایعات توتونی است. نتایج این تحقیق نشان از توان بالای دود مایع در مهار زیستی قارچ های بیماری زا دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صرافی، یعقوب، مرادی رباطی، غلامرضا، و فاطمی، محمدحسین. (1398). اثرهای ضد قارچی دود مایع حاصل از پیرولیز ضایعات توتون روی قارچ های بیماری زای گیاهی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(1 (پیاپی 93) )، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/105196/fa

    Vancouver: کپی

    صرافی یعقوب، مرادی رباطی غلامرضا، فاطمی محمدحسین. اثرهای ضد قارچی دود مایع حاصل از پیرولیز ضایعات توتون روی قارچ های بیماری زای گیاهی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(1 (پیاپی 93) ):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/105196/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب صرافی، غلامرضا مرادی رباطی، و محمدحسین فاطمی، “اثرهای ضد قارچی دود مایع حاصل از پیرولیز ضایعات توتون روی قارچ های بیماری زای گیاهی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 1 (پیاپی 93) ، pp. 109–120، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105196/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button