مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) بر بازدارندگی از رشد عوامل بیماری زای قارچی Alternaria solani، Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer

صفحات

 صفحه شروع 501 | صفحه پایان 512

چکیده

 به منظور مرتفع کردن مشکلات استفاده از اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) (ناپایداری, تبخیر و تجزیه در مقابل شرایط محیطی و شیمیایی (نور, اکسیژن, رطوبت, pH)) و افزایش کارایی آن در کنترل عوامل قارچی بیماری زای Alternaria solani, Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer از سیستم حامل نانوذرات لیپیدی جامد (Solid Lipid Nanoparticlee) استفاده شد. این تحقیق در مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار به روش اختلاط اسانس و نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس با محیط کشت دکستروز آگار (Potato dextrose agar) با چهار غلظت 20, 50, 100 و 200 میکرولیتر بر لیتر بود. نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس با استفاده از روش امواج فراصوت تهیه شد. نتایج نشان داد که اندازه نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس کمتر از 200 نانومتر, شاخص پراکندگی 483/0, پتانسیل زتا 6/42-میلی ولت و شکل ذرات نیز کروی بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی (Minimum Inhibitory Concentration) برای فرم اسانس آزاد برای تمامی جدایه های قارچی مورد آزمایش 200 (میکرولیتر بر لیتر) و حداقل غلظت بازدارندگی نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس برای گونه های R. solani و Rh. stolonifer 50 میکرولیتر بر لیتر و برای A. solani 100 میکرولیتر بر لیتر بود, که نشان دهنده تأثیر بهتر نانوذرات حاوی اسانس نسبت به فرم اسانس آزاد بر بازداری از رشد عوامل بیماری زای قارچی می باشد. نتایج این آزمایش نشان داد که نانوذرات لیپیدی جامد می توانند حامل های مناسبی برای اسانس آویشن شیرازی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، محبوبه، گل محمدزاده، شیوا، آروئی، حسین، جعفری، محمودرضا، و نعمتی، حسین. (1395). تأثیر نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) بر بازدارندگی از رشد عوامل بیماری زای قارچی Alternaria solani, Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(3 (پیاپی 77) )، 501-512. SID. https://sid.ir/paper/105215/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری محبوبه، گل محمدزاده شیوا، آروئی حسین، جعفری محمودرضا، نعمتی حسین. تأثیر نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) بر بازدارندگی از رشد عوامل بیماری زای قارچی Alternaria solani, Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(3 (پیاپی 77) ):501-512. Available from: https://sid.ir/paper/105215/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه ناصری، شیوا گل محمدزاده، حسین آروئی، محمودرضا جعفری، و حسین نعمتی، “تأثیر نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. ) بر بازدارندگی از رشد عوامل بیماری زای قارچی Alternaria solani, Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 3 (پیاپی 77) ، pp. 501–512، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا