مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) در طی تنش خشکی در مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 51

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر تولید کمی و کیفی اسانس و ترکیبهای عمده موجود در گیاه .Satureja hortensis L، گیاه فوق تحت تیمارهای مختلف تنش خشکی قرار گرفت. تیمارها برحسب مقادیر ظرفیت زراعی بدست آمده و برحسب اعمال تیمارهای تنش که عبارت بودند از آبیاری در حد ظرفیت زراعی در طی دوره رویشی (F C)، تنش ملایم (3/2=LS ظرفیت زراعی) در دو مرحله دوره رویشی و در زمان گلدهی و تنش شدید (3/1=HS ظرفیت زراعی) در زمان گلدهی انجام گردید. طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی برای بررسی انتخاب گردید. نتایج اعمال تیمارها بر اساس نسبتهای مختلف ظرفیت زراعی شامل: در حد ظرفیت زراعی (FC)، تنش ملایم در حد 2.3 ظرفیت زراعی (LS)، تنش شدید در حد 1.3 ظرفیت زراعی (HS) نشان داد که تنش خشکی اثر مثبتی بر تولید کمی اسانس داشت. مقادیر اسانس با افزایش تنش افزایش یافته و در تیمار HS از بیشترین مقدار خود برخوردار بوده است. درصد اسانس از 1.7% در تیمار آبیاری کامل در حد ظرفیت مزرعه، به 2.35% در تیمار تحت تنش شدید افزایش یافت. اسانس در پایه های مزرعه ای حاوی 17-15 ترکیب مختلف برحسب نوع تیمارهای اعمال شده بوده است. همچنین نتایج نشان دادند که دو ترکیب اصلی اسانس موجود g-terpinene و carvacrol بوده است که افزایش تنش موجب کاهش مقدارg-terpinene  در اسانس گردید. بیشترین مقدار این ترکیب در تیمار FC برابر 40.9% و کمترین آن در تیمار HS برابر 37.8% مشاهده گردید. روند تغییرات carvacrol در طی تنش متغییر بوده و حداکثر میزان این ترکیب در تیمارهای تنش ملایم مشاهده گردید. مقدار آن در تیمار تنش ملایم در مرحله گلدهی (LS2) برابر 44.5% و در تیمارتنش ملایم از مراحل اولیه رویشی 42.60% (LS1) بوده است. کمترین درصد این ترکیب در تیمار HS برابر 40.3% می باشد. بنابراین به طور کلی تنش اثر مثبتی بر کمیت و کیفیت اسانس داشته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاکرباهر، زهرا، رضایی، محمدباقر، میرزا، مهدی، و عباس زاده، بهلول. (1380). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) در طی تنش خشکی در مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، -(11)، 37-51. SID. https://sid.ir/paper/105279/fa

    Vancouver: کپی

    فاکرباهر زهرا، رضایی محمدباقر، میرزا مهدی، عباس زاده بهلول. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) در طی تنش خشکی در مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1380؛-(11):37-51. Available from: https://sid.ir/paper/105279/fa

    IEEE: کپی

    زهرا فاکرباهر، محمدباقر رضایی، مهدی میرزا، و بهلول عباس زاده، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) در طی تنش خشکی در مزرعه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. -، no. 11، pp. 37–51، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105279/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button