مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,060
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و اندازه گیری آلکالوئیدهای تروپانی هیوسیامین و اسکوپولامین از اندام های مختلف .Hyoscyamus pusillus L در مراحل مختلف رشد

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 Hyoscyamus pusillus گیاهی تولید کننده آلکالوئیدهای تروپان از خانواده سیب زمینی است. برای بررسی میزان آلکالوئیدهای تروپان, گیاهان در مراحل مختلف رشد رویشی, گلدهی و میوه دهی از دو منطقه در آذربایجان جمع آوری و پس از استخراج آلکالوئیدهای بخشهای مختلف آنها به طور جداگانه, میزان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC)  مورد سنجش قرار گرفت. همچنین در هر دو منطقه تاثیر عوامل محیطی روی میزان آلکالوئیدهای تروپان بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان دادند که میزان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین در مراحل مختلف رشد و در بخش های مختلف گیاه تفاوت دارند. بیشترین میزان آلکالوئید هیوسیامین در هر دو منطقه در برگهای این گیاه درمرحله گلدهی و کمترین میزان در ساقه آن در مرحله رویشی دیده شد. آلکالوئید غالب در بخشهای گوناگون این گیاه در مراحل مختلف رشد, به استثنای بذرها, هیوسیامین است. به علاوه, نتایج حاصل از اندازه گیری میزان آلکالوئیدها نشان داد که میزان این دو آلکالوئید در گیاهان منطقه مرند در همه مراحل رشد بالاتر از میزان آنها در گیاهان منطقه تبریز بود. نتایج حاصل از بررسی تاثیر عوامل محیطی روی میزان آلکالوئیدها نشان داد که برخی عوامل محیطی روی میزان تولید آلکالوئیدهای تروپان در این گیاه تاثیر می گذارند. برای مثال, با افزایش ارتفاع منطقه و میزان نیتروژن و فسفر خاک میزان آلکالوئیدها افزایش می یابند. در حالی که, برعکس, کاهش پتاسیم خاک باعث افزایش میزان آلکالوئیدهای تروپان می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دیلمقانی، کمال الدین، خاوری نژاد، رمضانعلی، فهیمی، حمید، و حکمت شعار، حسن. (1385). استخراج و اندازه گیری آلکالوئیدهای تروپانی هیوسیامین و اسکوپولامین از اندام های مختلف .Hyoscyamus pusillus L در مراحل مختلف رشد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(1 (پیاپی 31))، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/105312/fa

Vancouver: کپی

دیلمقانی کمال الدین، خاوری نژاد رمضانعلی، فهیمی حمید، حکمت شعار حسن. استخراج و اندازه گیری آلکالوئیدهای تروپانی هیوسیامین و اسکوپولامین از اندام های مختلف .Hyoscyamus pusillus L در مراحل مختلف رشد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(1 (پیاپی 31)):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/105312/fa

IEEE: کپی

کمال الدین دیلمقانی، رمضانعلی خاوری نژاد، حمید فهیمی، و حسن حکمت شعار، “استخراج و اندازه گیری آلکالوئیدهای تروپانی هیوسیامین و اسکوپولامین از اندام های مختلف .Hyoscyamus pusillus L در مراحل مختلف رشد،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 1 (پیاپی 31)، pp. 1–10، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105312/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button