مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنشهای شوری و خشکی بر عملکرد گل و میزان فلاونول -O- گلیکوزیدها در گیاه بابونه (Matricaria chamomilla)

صفحات

 صفحه شروع 382 | صفحه پایان 390

چکیده

 فلاونوئیدها ترکیبهای پلی فنولیکی هستند که دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی می باشند. بابونه (.Matricaria chamomilla L) به عنوان گیاه دارویی, دارای مواد فعال بیولوژیکی است که از آن جمله می توان به روغن فرار و فلاونوئیدها اشاره نمود. فلاونول -O- گلیکوزید ها از نظر مقدار, بیشترین درصد از فلاونوئید گلهای بابونه را شامل می شوند. در این تحقیق یک آزمایش گلخانه ای, در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار به منظور ارزیابی تاثیر تنش شوری و خشکی بر وزن خشک گل و میزان ترکیب فلاونوئیدی بابونه اجرا شد. جهت آزمایش شوری از محلولهای هیدروپونیک در پنج سطح کلرید سدیم (صفر, 40, 80, 120, 190 میلی مولار), بر اساس پیش تیمارهای انجام شده, استفاده شد. در آزمایش تنش خشکی به روش وزنی و گلدانی, چهار تیمار (رطوبت خاک در حد ظرفیت زراعی, و تخلیه 75, 90 و 95 درصد آب قابل دسترس خاک) مورد آزمون قرار گرفتند. سپس وزن خشک گلها و میزان فلاونول -O- گلیکوزید های آنها در تیمارهای مختلف اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که شوری و خشکی, وزن خشک گل و غلظت فلاونوئید را کاهش دادند, اما تاثیر کاهشی خشکی بیشتر از شوری بود. وزن خشک گلها با افزایش شوری تا سطح 40 میلی مولار افزایش یافت, در حالی که شوری بیش از این مقدار, موجب کاهش وزن خشک گلها گردید. غلظت فلاونول -O- گلیکوزید ها در تیمارهای شوری تا سطح 80 میلی مولار, کاهش معنی داری را نشان نداد. با در نظر گرفتن وزن خشک گل تولید شده, بیشترین میزان فلاونول -O-گلیکوزیدها در تیمار 40 میلی مولار کلرید سدیم بدست آمد. در تیمارهای خشکی, وزن خشک گل و غلظت فلاونول -O- گلیکوزید ها با افزایش شدت خشکی کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

افضلی، سیدفخرالدین، شریعتمداری، حسین، حاج عباسی، محمدعلی، و معطر، فریبرز. (1386). تاثیر تنشهای شوری و خشکی بر عملکرد گل و میزان فلاونول -O- گلیکوزیدها در گیاه بابونه (Matricaria chamomilla). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(3 (پیاپی 37))، 382-390. SID. https://sid.ir/paper/105323/fa

Vancouver: کپی

افضلی سیدفخرالدین، شریعتمداری حسین، حاج عباسی محمدعلی، معطر فریبرز. تاثیر تنشهای شوری و خشکی بر عملکرد گل و میزان فلاونول -O- گلیکوزیدها در گیاه بابونه (Matricaria chamomilla). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(3 (پیاپی 37)):382-390. Available from: https://sid.ir/paper/105323/fa

IEEE: کپی

سیدفخرالدین افضلی، حسین شریعتمداری، محمدعلی حاج عباسی، و فریبرز معطر، “تاثیر تنشهای شوری و خشکی بر عملکرد گل و میزان فلاونول -O- گلیکوزیدها در گیاه بابونه (Matricaria chamomilla)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 3 (پیاپی 37)، pp. 382–390، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105323/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button