مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر قارچ Glomus hoi، سطوح مختلف فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات فیزیولوژیکی گشنیز (.Coriandrum sativum L)

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 415

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر قارچ Glomus hoi, سطوح مختلف فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات فیزیولوژیکی گشنیز (.Coriandrum sativum L)؛ این تحقیق در سال 1385 در ایستگاه تحقیقات البرز کرج, وابسته به موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور انجام گرفت. آزمایش مزرعه ای به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. تیمارهای مورد بررسی شامل دو سطح تنش خشکی که آبیاری بعد از 30 میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر (شرایط بدون تنش) و آبیاری بعد از 60 میلی متر تبخیر (شرایط تنش خشکی) و همچنین کاربرد و عدم کاربرد قارچ میکوریزا, مقادیر صفر, 35 و 70 کیلوگرم در هکتار کود فسفر بودند. نتایج نشان داد که اثر تنش خشکی بر بازده مصرف آب, میزان آب نسبی و میزان تجمع پرولین در سطح 1 درصد معنی دار بود. بیشترین بازده مصرف آب با 0.449 کیلوگرم بر متر مکعب و میزان تجمع پرولین با 6.767 میکرومول بر میلی لیتر در شرایط تنش و بیشترین میزان آب نسبی با 90.6 درصد در شرایط بدون تنش بدست آمدند. همچنین نتایج نشان داد که اثر میکوریزا و فسفر بر بازده مصرف آب در سطح 5 درصد معنی دار بود. مقایسه میانگینها نشان داد که بیشترین بازده مصرف آب به ترتیب با 0.397 و 0.4 کیلوگرم بر متر مکعب از کاربرد میکوریزا و 70 کیلوگرم فسفر در هکتار بدست آمد. تاثیر میکوریزا و فسفر بر میزان آب نسبی و میزان تجمع پرولین معنی دار نبود. نتایج این آزمایش نشان داد که بازده مصرف آب و میزان پرولین در شرایط تنش خشکی افزایش یافتند, اما میزان آب نسبی در این چنین شرایطی کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

علی آبادی فراهانی، حسین، علی زاده سهرابی، علی، لباسچی، محمدحسین، شیرانی راد، امیرحسین، ولدآبادی، سیدعلیرضا، و حمیدی، آیدین. (1386). تاثیر قارچ Glomus hoi, سطوح مختلف فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات فیزیولوژیکی گشنیز (.Coriandrum sativum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(3 (پیاپی 37))، 405-415. SID. https://sid.ir/paper/105330/fa

Vancouver: کپی

علی آبادی فراهانی حسین، علی زاده سهرابی علی، لباسچی محمدحسین، شیرانی راد امیرحسین، ولدآبادی سیدعلیرضا، حمیدی آیدین. تاثیر قارچ Glomus hoi, سطوح مختلف فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات فیزیولوژیکی گشنیز (.Coriandrum sativum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(3 (پیاپی 37)):405-415. Available from: https://sid.ir/paper/105330/fa

IEEE: کپی

حسین علی آبادی فراهانی، علی علی زاده سهرابی، محمدحسین لباسچی، امیرحسین شیرانی راد، سیدعلیرضا ولدآبادی، و آیدین حمیدی، “تاثیر قارچ Glomus hoi, سطوح مختلف فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات فیزیولوژیکی گشنیز (.Coriandrum sativum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 3 (پیاپی 37)، pp. 405–415، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105330/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button