مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه کمّیت و کیفیت عملکرد اکسشن های مختلف دو گونه مرزه (Satureja spicigera (C. Koch) Boiss., S. sahendica Bornm. ) در شرایط دیم منطقه دماوند

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 192

کلیدواژه

S.spicigera (C.Koch) BoissQ1

چکیده

 با هدف ارزیابی تولید سرشاخه گلدار و بازده اسانس اکسشن های گونه های دارویی Satureja spicigera (C. Koch) Boiss. (Spic1, Spic2, Spic3) و S. sahendica Bornm. (Sah1, Sah2, Sah3, Sah4, Sah5, Sah6) آزمایشی بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط دیم منطقه دماوند در سال 1393 اجرا شد. تجزیه واریانس اختلاف معنی داری (P<0. 01) را بین دو گونه از نظر صفات مورد بررسی نشان داد. براساس مقایسه میانگین ها, میزان ماده خشک بوته در گونه S. spicigera (108. 50 گرم) نسبت به S. sahendica (25. 82) بیشتر بود. همچنین, بیشترین تولید سرشاخه خشک در اکسشن Spic2 (183. 5 گرم در بوته) از گونه S. spicigera و اکسشن Sah2 (45. 51 گرم در بوته) از گونه S. sahendica بدست آمد. گونه S. spicigera با میانگین 2. 65% در مقایسه با گونه S. sahendica (1. 34%), بازده اسانس بیشتری داشت و Spic2 با بیشترین بازده (2. 90%) و عملکرد (36. 10 کیلوگرم در هکتار) اسانس, مناسب ترین اکسشن گونه S. spicigera برای کشت در شرایط دیم دماوند خواهد بود. با توجه به میانگین قطر تاج پوشش کمتر (32. 19 سانتی متر) در S. sahendica نسبت به S. spicigera (54. 90 سانتی متر), استفاده از تراکم بیشتر و افزایش عملکرد سرشاخه و اسانس در مرزه سهندی امکان پذیر می باشد. از طرفی, زودرسی S. sahendica زمینه لازم را برای تعداد چین بیشتر فراهم می نماید. همچنین, با مقایسه درون گونه ای برای میزان سرشاخه گلدار, ارتفاع و قطر تاج پوشش بیشتر گیاه و روز تا گلدهی کمتر (زودرسی) به عنوان شاخص های انتخاب, می توان اکسشن Sah2 را به عنوان ژنوتیپ برتر مرزه سهندی برای بهره برداری در شرایط دیم دماوند و یا اقلیم های مشابه پیشنهاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طبایی عقدایی، سیدرضا، ابوترابی نجف آبادی، ملیحه، لباسچی، محمدحسین، نجفی آشتیانی، اکبر، جعفری، علی اشرف، سفیدکن، فاطمه، و میرجانی، لیلا. (1397). مطالعه کمّیت و کیفیت عملکرد اکسشن های مختلف دو گونه مرزه (Satureja spicigera (C. Koch) Boiss., S. sahendica Bornm. ) در شرایط دیم منطقه دماوند. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(2 (پیاپی 88) )، 183-192. SID. https://sid.ir/paper/105349/fa

    Vancouver: کپی

    طبایی عقدایی سیدرضا، ابوترابی نجف آبادی ملیحه، لباسچی محمدحسین، نجفی آشتیانی اکبر، جعفری علی اشرف، سفیدکن فاطمه، میرجانی لیلا. مطالعه کمّیت و کیفیت عملکرد اکسشن های مختلف دو گونه مرزه (Satureja spicigera (C. Koch) Boiss., S. sahendica Bornm. ) در شرایط دیم منطقه دماوند. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(2 (پیاپی 88) ):183-192. Available from: https://sid.ir/paper/105349/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا طبایی عقدایی، ملیحه ابوترابی نجف آبادی، محمدحسین لباسچی، اکبر نجفی آشتیانی، علی اشرف جعفری، فاطمه سفیدکن، و لیلا میرجانی، “مطالعه کمّیت و کیفیت عملکرد اکسشن های مختلف دو گونه مرزه (Satureja spicigera (C. Koch) Boiss., S. sahendica Bornm. ) در شرایط دیم منطقه دماوند،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 2 (پیاپی 88) ، pp. 183–192، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105349/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button