مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

58
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به رژیم غذایی روی فراسنجه های زیستی کرم زرد آرد Tenebrio molitor

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

کرم زرد آرد, Tenebrio molitor, یک منبع بسیار غنی از پروتیین و دیگر مواد غذایی است. در این تحقیق به منظور بهبود پرورش این حشره, برخی فراسنجه های زیستی آن با تغذیه از شانزده رژیم غذایی حاوی دزهای مختلف آنتی بیوتیک لینکومایسین (صفر, 005/0, 01/0 و 02/0 درصد) و سه نوع پروبیوتیک (فاقد پروبیوتیک (p0), پروبیوتیک تجاری (pA), پروبیوتیک تهیه شده از کشت لاکتوباسیلوس ها (pB) و پروبیوتیک حاوی مخمر تجاری (pC)) بررسی شدند. هر سه پروبیوتیک به مقدار یک درصد با غلظتCFU/gr 108 در رژیم غذایی مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی روی لاروهای سن اول حشره در رژیم غذایی مبتنی بر سبوس و هویج اعمال شدند. بر اساس نتایج, در تیمار pC-دز 01/0 درصد با میانگین 16/1 ±,75/67 روز, افزایش معنی داری در طول دوره نشوونمای لاروی نسبت به شاهد (04/1 ±,17/64 روز) مشاهده شد. بیشترین میانگین وزن لاروی, 30/5 ±,17/144 میلی گرم, مربوط به تیمار pA-دز 01/0 درصد بود که تنها با میانگین تیمار pC-دز 01/0 درصد (05/3 ±,50/117 میلی گرم) دارای اختلاف معنی دار بود. درصد شفیرگی در دز صفر (77/1 ±,46/84 درصد) به طور معنی داری نسبت به دزهای 01/0 و 005/0 درصد آنتی بیوتیک (به ترتیب 8 و 32/9 درصد) کمتر بود. صفات طول دوره نشو و نمای شفیرگی, وزن شفیره ها, و وزن و درصد ظهور حشرات کامل تحت تاثیر رژیم های غذایی قرار نگرفتند. بر اساس یافته های این تحقیق, برهمکنش آنتی بیوتیک و پروبیوتیک می تواند برخی فراسنجه های رشدی و نشو و نمایی کرم زرد آرد را تحت تاثیر قرار دهد که در برنامه های پرورش حشره می تواند مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهرابی، فریبا، حبیبی، حسن، و مرمضی، سالم. (1401). تاثیر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به رژیم غذایی روی فراسنجه های زیستی کرم زرد آرد Tenebrio molitor. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 11(3 )، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/1053679/fa

    Vancouver: کپی

    سهرابی فریبا، حبیبی حسن، مرمضی سالم. تاثیر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به رژیم غذایی روی فراسنجه های زیستی کرم زرد آرد Tenebrio molitor. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1401؛11(3 ):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/1053679/fa

    IEEE: کپی

    فریبا سهرابی، حسن حبیبی، و سالم مرمضی، “تاثیر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به رژیم غذایی روی فراسنجه های زیستی کرم زرد آرد Tenebrio molitor،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 11، no. 3 ، pp. 77–87، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1053679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button