مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان هایپریسین در 9 گونه Hypericum

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 18

کلیدواژه

گل راعی (Hypericum)Q2

چکیده

 گونه Hypericum از جنس های مهم گیاهان دارویی محسوب می شود. در حال حاضر در ایران 17 گونه گیاه علفی, چندساله و درختچه ای هیپریکوم (گل راعی) وجود دارد که سه گونه آن انحصاری ایران هستند. این تحقیق جهت بررسی میزان ترکیب هیپریسین در 9 گونه گل راعی انجام شد. پس از جمع آوری و آماده سازی گیاه (جدا کردن گل و برگ) اقدام به تهیه عصاره آن در دو مرحله با حلال های کلروفرم و متانول به وسیله دستگاه سوکسله گردید و بعد مواد استخراجی توسط دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفتند. فاز متحرک شامل متانول 68%, اتیل استات 20% و سدیم هیدروسولفات (0.1 مول) 12% و فاز ثابت, C18 بود. دتکتور مورد استفاده UV بود که در 590 نانومتر تنظیم گردید. اندامهای مختلف گونه H. androsaemum L. به طورکلی فاقد ترکیب هیپریسین بودند. میزان ترکیب هیپریسین در عصاره گل گونه %0.061 H. apricum Kar. & Kir. و در عصاره برگ آن 0.005% بود. در عصاره گلH. armenum Jaub. & Spach, 0.003% هیپریسین وجود داشت. برای گونهH. asperulum Jaub. & Spach, میزان هیپریسین در عصاره گل 0.025%, برگ 0.004% و ساقه 0.003% بود. در عصاره گلهای گونه های H. hirsutum L. و %0.007 H. linarioides Boss. و H. vermiculare Boiss. & Hausskn, 0.005% هیپریسین وجود داشت.  گونه H. tetrapterum Fries در عصاره گل 0.083%, برگ 0.014% و ساقه 0.001% هیپریسین داشت و گونه H. perforatum L. در عصاره گل حاوی 0.124%, برگ 0.028% و ساقه 0.003% هیپریسن بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جایمند، کامکار، رضایی، محمدباقر، بهراد، زهرا، میرزا، مهدی، مظفریان، ولی اله، آزادی، رحمان، نادری، محمود، گلی پور، مصطفی، بهمن زادگان، عاطفه، مشکی زاده، سعیده، و کریمی، شاهرخ. (1393). تعیین میزان هایپریسین در 9 گونه Hypericum. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(1 (پیاپی 63))، 10-18. SID. https://sid.ir/paper/105395/fa

    Vancouver: کپی

    جایمند کامکار، رضایی محمدباقر، بهراد زهرا، میرزا مهدی، مظفریان ولی اله، آزادی رحمان، نادری محمود، گلی پور مصطفی، بهمن زادگان عاطفه، مشکی زاده سعیده، کریمی شاهرخ. تعیین میزان هایپریسین در 9 گونه Hypericum. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1393؛30(1 (پیاپی 63)):10-18. Available from: https://sid.ir/paper/105395/fa

    IEEE: کپی

    کامکار جایمند، محمدباقر رضایی، زهرا بهراد، مهدی میرزا، ولی اله مظفریان، رحمان آزادی، محمود نادری، مصطفی گلی پور، عاطفه بهمن زادگان، سعیده مشکی زاده، و شاهرخ کریمی، “تعیین میزان هایپریسین در 9 گونه Hypericum،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 30، no. 1 (پیاپی 63)، pp. 10–18، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105395/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button