مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

58
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آب کاربردی و بهره وری آب مزارع سیب زمینی در شرایط زارعین استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 624 | صفحه پایان 635

چکیده

 با توجه به کمبود منابع آب در کشاورزی, بهبود مدیریت آبیاری مزارع سیب زمینی می تواند منجر به کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری این محصول مهم شود. بدین منظور, لازم است اطلاع کافی و دقیقی از وضعیت میزان آب کاربردی و بهره وری آب در شرایط مدیریت زارعین وجود داشته باشد. از این رو, میزان آب کاربردی و بهره وری آب در شرایط مدیریت زارعین سه منطقه عمده تولید سیب زمینی در استان فارس بررسی شد. سه منطقه آباده, اقلید و خرمبید و سه سامانه آبیاری سطحی, بارانی و قطره ای بعنوان تیمارهای آزمایش در نظر گرفته شدند. برای مقایسه آماری نتایج بدست آمده از آزمون تی استفاده شد. همچنین همبستگی عوامل مختلف باهم, با تعیین ضریب همبستگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق, نشان داد که تفاوت آب کاربردی, عملکرد و بهره وری آب در مناطق مختلف در سطح 5 درصد معنی دار نبود. متوسط مقدار عملکرد محصول و بهره وری آب بترتیب 6/43 تن در هکتار و 87/4 کیلوگرم بر مترمکعب بدست آمد. استفاده از سامانه-های آبیاری بارانی و قطره ای, باعث کاهش آب کاربردی به میزان 1100 مترمکعب در هکتار, افزایش محصول به میزان 5/10 تن در هکتار و افزایش بهره وری به میزان حدود 8/1 کیلوگرم بر متر مکعب شد, لیکن این تفاوت ها از نظر آماری در سطح 5 درصد معنی دار نبود. متوسط مقدار آب کاربردی در مزارع سیب زمینی معادل9420 مترمکعب در هکتار بوده که 3350 مترمکعب در هکتار از میانگین نیاز آبی ناخالص کمتر بود. اگر آبیاری فقط بر اساس تجربه کشاورز انجام و به برنامه ریزی آبیاری توجه نشود, ممکن است تفاوتی بین مصرف آب در سامانه-های مختلف آبیاری مشاهده نشود و آب داده شده کمتر از حد مورد نیاز باشد. بنابراین بایستی برای کاهش اثرات کم آبی, افزایش محصول و بهره وری آب, علاوه بر سامانه آبیاری, به برنامه ریزی آبیاری مزارع و تحویل حجمی آب توجه جدی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهرخ نیا، محمدعلی، و باغانی، جواد. (1400). بررسی میزان آب کاربردی و بهره وری آب مزارع سیب زمینی در شرایط زارعین استان فارس. مجله آبیاری و زهکشی ایران، 15(3 )، 624-635. SID. https://sid.ir/paper/1054097/fa

    Vancouver: کپی

    شاهرخ نیا محمدعلی، باغانی جواد. بررسی میزان آب کاربردی و بهره وری آب مزارع سیب زمینی در شرایط زارعین استان فارس. مجله آبیاری و زهکشی ایران[Internet]. 1400؛15(3 ):624-635. Available from: https://sid.ir/paper/1054097/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی شاهرخ نیا، و جواد باغانی، “بررسی میزان آب کاربردی و بهره وری آب مزارع سیب زمینی در شرایط زارعین استان فارس،” مجله آبیاری و زهکشی ایران، vol. 15، no. 3 ، pp. 624–635، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1054097/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button