مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,757
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

4,222
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و بررسی اکولوژیک گیاهان اسانس دار استان قم

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 168

چکیده

 در این تحقیق, ابتدا فهرست فلورستیک استان تهیه و با توجه به مطالعات کتابخانه ای و همکاری افراد متخصص, اقدام به شناسایی گونه های معطر استان گردید. بعد با مراجعه به عرصه های طبیعی, مناطق پراکنش و خصوصیات اکولوژیک هر یک از گونه ها از جمله تعیین فراوانی و تراکم آنها جهت معرفی بهترین رویشگاهها, تیپ گیاهی, گیاهان غالب همراه و بررسی عوامل اکولوژیک تاثیر گذار شامل وضعیت خاک, شیب, جهت, ارتفاع, وضعیت زمین شناسی, میزان بارندگی و اکسترمهای دمایی با استفاده از نقشه های موجود و اندازه گیری های صحرایی و آزمایشگاهی تعیین گردید. نتایج نشان داد که از بین حدود230  گونه دارویی استان تعداد 39 گونه آن جزء گونه های اسانس دار طبقه بندی می شوند. از این تعداد28  گونه در مراتع نیمه استپی و 4 گونه درمراتع استپی استان می باشند. همچنین تعداد 7 گونه به طور مشترک در هر دو منطقه مذکور یافت می شوند. در این بین خانواده نعناعیان با 22 گونه, کاسنی با 12 گونه, چتریان با 3 گونه و ارمک و شاه پسند با یک گونه جزو تیره های گیاهی اسانس دار بودند. از میان جنسهای مهم نیزمی توان به جنس های  Artemisia(با 5 گونه), Salvia (با4 گونه), Stachys و Nepeta (با 3 گونه), Marrubium ,Tanacetum ,Ziziphora ,Scutellaria وAchillea (هر کدام با 2 گونه) اشاره کرد. طیف زیستی گیاهان اسانس دار نیز نشان می دهد که 46 درصد از این گیاهان همی کریپتوفیت, 36 درصد کامفیت, 13 درصد تروفیت و 2.5 درصد ژئوفیت و فانروفیت می باشند. از لحاظ موسم گلدهی, گونه های خانواده نعناع زودتر و تیره کاسنی دیرتر به گل می نشینند. گونه Echinophora platyloba با گلدهی در اواخر تابستان و گونه های درمنه دشتی و کوهی در اوایل پاییز دیرترین موسم گلدهی را درمیان گیاهان اسانس دار استان دارا می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، حسین، بشری، حسین، و ادنانی، سیدمهدی. (1385). شناسایی و بررسی اکولوژیک گیاهان اسانس دار استان قم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(2 (پیاپی 32))، 161-168. SID. https://sid.ir/paper/105417/fa

    Vancouver: کپی

    باقری حسین، بشری حسین، ادنانی سیدمهدی. شناسایی و بررسی اکولوژیک گیاهان اسانس دار استان قم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(2 (پیاپی 32)):161-168. Available from: https://sid.ir/paper/105417/fa

    IEEE: کپی

    حسین باقری، حسین بشری، و سیدمهدی ادنانی، “شناسایی و بررسی اکولوژیک گیاهان اسانس دار استان قم،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 2 (پیاپی 32)، pp. 161–168، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا