مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,107
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه مواد موجود در اسانس سه گیاه .Chenopodium botrys L. ،Ferulago subvelutina Rech.F و .Rosa gallica L و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها بر برخی از باکتری های بیماریزا

صفحات

 صفحه شروع 146 | صفحه پایان 154

چکیده

 اسانس اندام هوایی گیا.Chenopodium botrys L.  از خانواده Chenopodiaceae از دو روش تقطیر با آب و روش استخراج با حلال هگزان تهیه شد. از34 ترکیب, 29 ترکیب با %91.8 کل شناسایی شده در اسانس این گیاه در روش تقطیر با آب آلفا-اویدسمول (%15.2), اپی- آلفا- مورولول (%11.0 ) و کوبنول (%10.2) و از 19 ترکیب با %91.0 کل شناسایی شده در روش استخراج با هگزان آلفا- کنوپودیول استات (%35.0) و اویدسما- 11 و -3 دی ان- 6- آلفا- ال (%18.92) بیشترین درصد را در بر داشتند. اسانس اندام هوایی گیاه Ferulago subvelutina Rech.F از خانواده  Apiaceae با روش تقطیر با آب تهیه شد و از 39 ترکیب, 36 ترکیب با %98.3 کل شناسایی شده لمونن (%27.0), آلفا- فلاندرن (23.0%) و آلفا- پنین (13.3%) بیشترین درصد را به خور اختصاص داده بودند. اسانس گل گیاه Rosa gallica L. از خانواده Rosaceae از روش استخراج با حلال هگزان تهیه شد و از 13 ترکیب, 12 ترکیب با %98.0 کل شناسایی گردید. نونادیسن (%23.7), ایزوپروپیل تیگلات (%17.5),2- متیل- 4 - هپتان (14.8%) و نرمال- نونان (%11.8) بیشترین درصد را دارا بودند. اسانس گیاهان مورد بررسی همچنین از نظر فعالیت ضد میکروبی برعلیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی, 3 گونه از جنس Staphylococcus spp.,Shigella flexneri ,Salmonella typhi  وEscherichia coli بررسی شدند. نتایج نشان داد که اسانس گیا.Chenopodium botrys L. برروی همه باکتری های مورد بررسی اثر مهاری دارد. Ferulago subvelutina Rech.F. فعالیت بازدارندگی بر روی Staphylococcus aureus و باکتری های گرم منفی نشان داد. اسانس گیاه Rosa gallica L. بر روی باکتری های Staphylococcus saprophyticus  ,Shigella flexneri و Salmonella typhi اثر بازدارندگی دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چلبیان، فیروزه، منفرد، اعظم، لاریجانی، کامبیز، و سلدوزی، سارا. (1385). مقایسه مواد موجود در اسانس سه گیاه .Chenopodium botrys L. ,Ferulago subvelutina Rech.F و .Rosa gallica L و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها بر برخی از باکتری های بیماریزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(2 (پیاپی 32))، 146-154. SID. https://sid.ir/paper/105419/fa

    Vancouver: کپی

    چلبیان فیروزه، منفرد اعظم، لاریجانی کامبیز، سلدوزی سارا. مقایسه مواد موجود در اسانس سه گیاه .Chenopodium botrys L. ,Ferulago subvelutina Rech.F و .Rosa gallica L و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها بر برخی از باکتری های بیماریزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(2 (پیاپی 32)):146-154. Available from: https://sid.ir/paper/105419/fa

    IEEE: کپی

    فیروزه چلبیان، اعظم منفرد، کامبیز لاریجانی، و سارا سلدوزی، “مقایسه مواد موجود در اسانس سه گیاه .Chenopodium botrys L. ,Ferulago subvelutina Rech.F و .Rosa gallica L و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها بر برخی از باکتری های بیماریزا،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 2 (پیاپی 32)، pp. 146–154، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105419/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا