مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,319
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 285

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه در قالب طرح آزمایشی کرتهای خردشده (split plot Design) با سه تکرار شامل دو تیمار اصلی, یکبار بهره برداری و دوبار بهره برداری و چهار تیمار فرعی, شامل یکبار, دوبار و سه بار تیغ زنی و شاهد (عدم تیغ زنی) در عرصه مراتع ییلاقی منطقه شیلاندر طارم علیا واقع در 55 کیلومتری شمال شرق زنجان و در رویشگاه طبیعی گیاه باریجه از سال 1374 آغاز و به مدت 7 سال ادامه داشت. نتایج به دست آمده از بررسی میزان صمغ تولیدی بیانگر آن است که اختلاف بسیار معنی داری میان دفعات تیغ زنی وجود داشته و بیشترین تولید در تیمار سه بار تیغ زنی استحصال گردید. میان تیمارهای اصلی (بهره برداری) اختلاف معنی داری وجود نداشته و بیشترین میزان صمغ در تیمار اصلی دوبار بهره برداری حاصل گردید. مقایسه میانگین مرکب اثر متقابل تیمارهای اصلی و فرعی نشان دهنده اختلاف معنی داری میان میانگین ها بوده و در اثر متقابل دوبار بهره برداری با سه بار تیغ زنی بیشترین میزان صمغ و در اثر متقابل یکبار بهره برداری با یک بار تیغ زنی کمترین میزان صمغ استحصال گردید. با عنایت به ضرورت استحصال بیشترین میزان صمغ و نتایج بدست آمده با اطمینان خاطر بیشتری می توان نسبت به دوبار بهره برداری در طول عمر گیاه با اعمال سه بار تیغ زنی اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نبیی، محمدقاسم. (1382). بررسی تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 19(3)، 269-285. SID. https://sid.ir/paper/105425/fa

    Vancouver: کپی

    نبیی محمدقاسم. بررسی تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1382؛19(3):269-285. Available from: https://sid.ir/paper/105425/fa

    IEEE: کپی

    محمدقاسم نبیی، “بررسی تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 19، no. 3، pp. 269–285، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105425/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button