مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش تقطیر و مدت زمان اسانس گیری بر بازده و ترکیب شیمیایی اسانسEucalyptus globules

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 93

چکیده

 به منظور افزایش بازده اسانس گیری و نیز کیفیت اسانس یک گونه اوکالیپتوس با نام علمی Eucalyptus globules  برگهای این گونه در زمان گلدهی (تابستان 1383) از ایستگاه تحقیقاتی زاغمرز واقع در پاسند بهشهر جمع آوری گردید و در بخش گیاه شناسی موسسه تحقیقاتی جنگلها و مراتع, مورد شناسایی قرار گرفت. برگهای خشک و آسیا شده این گیاه به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب اسانس گیری شد و برشهای مختلف اسانس در فواصل زمانی پانزده دقیقه جمع آوری گردیدند.بازده اسانس گیری در هر برش اسانس محاسبه شد و مشخص گردید که در هر دو روش افزایش زمان اسانس گیری, منجر به تولید اسانس بیشتر می گردد. از طرف دیگر با تزریق برشهای بدست آمده به دستگاه GC مشخص شد که با افزایش مدت زمان اسانس گیری, میزان ترکیب اصلی اسانس (1 و -8 سینئول) کاهش می یابد.در روش تقطیر با بخار آب, بازده اسانس از %1.6 پس از 15 دقیقه به %2.42 پس از 180 دقیقه از شروع اسانس گیری افزایش یافت, در حالی که میزان نسبی ترکیب اصلی (1 و -8 سینئول) از %82.2 به %74.8 تنزل نشان داد.در روش تقطیر با آب, بازده اسانس از %1.55 پس از 15 دقیقه به %2.86 پس از 180 دقیقه از شروع اسانس گیری افزایش یافت, در حالیکه میزان نسبی ترکیب اصلی (1 و -8 سینئول) از %92.7 به %85.6 کاهش نشان داد.در اسانس گیری این گونه از اوکالیپتوس, تعداد پانزده ترکیب شناسایی شد که در میان آنها سه ترکیب 1و -8 سینئول (%74.80-%82.20), آلفا - پینن (%6.28-%7.70) و لیمونن (%5.70-%6.20) در روش تقطیر با بخار آب و همین سه ترکیب, 1 و -8 سینئول (%85.60 - %92.70), آلفا - پینن (%2.02-%2.37) و لیمونن (%2.04-%3.10) در روش تقطیر با آب, بالاترین درصد را به خود اختصاص دادند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برازنده، محمدمهدی. (1384). تاثیر روش تقطیر و مدت زمان اسانس گیری بر بازده و ترکیب شیمیایی اسانسEucalyptus globules. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 21(1(پیاپی 27))، 75-93. SID. https://sid.ir/paper/105437/fa

    Vancouver: کپی

    برازنده محمدمهدی. تاثیر روش تقطیر و مدت زمان اسانس گیری بر بازده و ترکیب شیمیایی اسانسEucalyptus globules. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1384؛21(1(پیاپی 27)):75-93. Available from: https://sid.ir/paper/105437/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی برازنده، “تاثیر روش تقطیر و مدت زمان اسانس گیری بر بازده و ترکیب شیمیایی اسانسEucalyptus globules،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 21، no. 1(پیاپی 27)، pp. 75–93، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105437/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button