مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

66
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی واردات و تولید گوشت قرمز ایران با تاکید بر پایداری منابع آب

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 56

چکیده

 برای تامین پروتیین حیوانی خانوارهای ایران, گوشت قرمز از اهمیت بالایی برخوردار است. اما عرضه این محصول در سال های گذشته از چالش های عمده ای از جمله نوسان های ارزی, قاچاق دام به کشورهای همسایه و واردات گوشت منجمد با ارز یارانه ای تاثیر پذیرفته است. افزون بر این, همواره در کشورمان, خودکفایی در تولید این محصول مورد تاکید قرار گرفته است, که البته با توجه به قرار گرفتن ایران در مرحله تنش آبی بر اساس شاخص «فالکن مارک», منجر به تشدید این بحران خواهد شد. از این رو, در مطالعه حاضر, با بررسی سناریوهای مختلف تولید داخلی و واردات گوشت قرمز, به طور هم زمان, به دو هدف صرفه جویی در هزینه های تامین و میزان مصرف آب پرداخته شد. بدین منظور, از برنامه ریزی چندهدفه با اهداف حداقل سازی هزینه تامین نیاز داخلی و میزان رد پای آب در تولید داخلی و داده های بازه زمانی 2000 تا 2018 استفاده شد. سناریوهای منتخب شامل ترکیبی از اهداف یادشده بودند که وزن های مختلف به آنها تعلق گرفت. نتایج نشان داد که تامین سی تا چهل درصد از نیاز داخل از طریق تولید داخلی بر اساس وزن های اختصاص یافته به اهداف تعیین شده توجیه پذیر است؛ و باید باقی مانده نیاز کشور از سایر کشورها تامین شود. همچنین, یافته ها نشان داد که ترکیب یادشده برای تولید داخل و واردات قادر است هزینه های تامین نیاز داخل و رد پای آب را به طور محسوس کاهش دهد, به گونه ای که افزون بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای, به طور متوسط, از میزان مصرف آب 63 درصد و از هزینه های تامین نیاز داخلی 42 درصد کاسته شود. در پایان, واردات گوشت گوسفند از استرالیا و یا گوشت گاو با استخوان از برزیل پیشنهاد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، فاطمه، شیخ زین الدین، آذر، و فرج زاده، زکریا. (1401). بهینه یابی واردات و تولید گوشت قرمز ایران با تاکید بر پایداری منابع آب. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 30(117 )، 29-56. SID. https://sid.ir/paper/1054722/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی فاطمه، شیخ زین الدین آذر، فرج زاده زکریا. بهینه یابی واردات و تولید گوشت قرمز ایران با تاکید بر پایداری منابع آب. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1401؛30(117 ):29-56. Available from: https://sid.ir/paper/1054722/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه فتحی، آذر شیخ زین الدین، و زکریا فرج زاده، “بهینه یابی واردات و تولید گوشت قرمز ایران با تاکید بر پایداری منابع آب،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 30، no. 117 ، pp. 29–56، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1054722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button