مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

53
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها در استان تهران

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 186

کلیدواژه

تهران (استان)Q1

چکیده

 بر اساس گزارش های وزارت بهداشت ایران, وضعیت ناامنی غذایی در استان تهران جدی است و بخش قابل توجهی از جمعیت استان با کمبود مواد مغذی در سبد غذایی خود مواجه اند؛ این مسیله سبب شده تا ابتلا به انواع بیماری ها در میان خانوارهای تهرانی افزایش یابد. در این راستا, اگرچه با تصمیم کارگروه سلامت و امنیت غذایی و مشارکت دستگاه های مختلف اجرایی, به ویژه طی دهه های هشتاد و نود خورشیدی, برنامه های گوناگون برای ارتقای سطح امنیت غذایی خانوارها در استان تهران انجام گرفته, اما شیوع نارسایی ها و بیماری های مختلف ممکن است ناشی از الگوی نامطلوب و ناامنی غذایی باشد. از آنجا که تامین سلامت و امنیت غذایی از اهداف راهبردی سند چشم انداز بیست ساله کشور است, در مطالعه حاضر, ابتدا بر اساس طبقه بندی گروه کالایی مرکز آمار ایران و با استفاده از ماتریس عملکرد تغذی ه ای, الگوی مصرف مواد غذایی در دهک های مختلف درآمدی استان تهران شناسایی شد و پس از محاسبه شاخص امنیت غذایی برای این دهک ها, بررسی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها با بهره گیری از الگوی لاجیت صورت گرفت. نتایج نشان داد که سبد غذایی دهک های میانی و بالای درآمدی نسبت به دهک های پایین جامعه ارزشمندتر و متنوع تر بوده و مصرف غلات و چربی در میان آنها کمتر است؛ در مقابل, این دهک ها حبوبات, قند, شکر و شیرینی, گوشت, میوه تازه, شیر, لبنیات و تخم مرغ, خشکبار و نوشیدنی و غذاهای آماده بیشتری مصرف می کنند. بر اساس یافته های پژوهش, متغیرهای عضویت در سه دهک بالای درآمدی, سن سرپرست خانوار, محل سکونت, زیربنای منزل, اشتغال سرپرست خانوار, درآمد خانوار و تنوع غذایی بر امنیت غذایی خانوارها اثر مثبت و معنی دار و متغیرهای عضویت در سه دهک پایین درآمدی, جنسیت سرپرست خانوار, محل سکونت, بعد خانوار و ساعت کار سرپرست خانوار بر امنیت غذایی خانوارها اثر منفی و معنی دار دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان زاده خوشرویی، مهدی، جاودان، ابراهیم، و اسفنجاری کناری، رضا. (1401). ارزیابی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها در استان تهران. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 30(117 )، 155-186. SID. https://sid.ir/paper/1054759/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان زاده خوشرویی مهدی، جاودان ابراهیم، اسفنجاری کناری رضا. ارزیابی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها در استان تهران. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1401؛30(117 ):155-186. Available from: https://sid.ir/paper/1054759/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شعبان زاده خوشرویی، ابراهیم جاودان، و رضا اسفنجاری کناری، “ارزیابی اثر سطوح درآمدی بر امنیت غذایی خانوارها در استان تهران،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 30، no. 117 ، pp. 155–186، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1054759/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button