مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج، شناسایی و مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل، برگ، ساقه و سرشاخه گلدار بومادران کوهستانی (.Achillea vermicularis Trin)

صفحات

 صفحه شروع 743 | صفحه پایان 752

چکیده

 بومادران کوهستانی با نام علمی Achillea vermicularis Trin. از خانواده Asteraceae است. در طب سنتی ایران دم کرده این گیاه برای درمان بیماری هایی مثل آرتریت, گاستریت, آسم و انواع بیماری های کبدی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق برای اولین بار, ابتدا بذر بومادران کوهستانی از استان آذربایجان غربی جمع آوری شده و در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات البرز واقع در شهرستان کرج وابسته به موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور کشت شد. به منظور بررسی و مقایسه کمی و کیفی اسانس سرشاخه گلدار و هر یک از اجزای آن (گل, برگ و ساقه) به صورت مجزا, پس از جمع آوری گیاه در زمان اوج گلدهی, جدا کردن اندام ها و خشک کردن در سایه, اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس های حاصل با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه کمی و کیفی قرار گرفتند. بیشترین بازده اسانس (W/W نسبت به وزن خشک) از گل (%0.53) و برگ (%0.52) و کمترین بازده اسانس از ساقه (%0.24) بدست آمد. بازده اسانس کل سرشاخه گلدار نیز %0.43 بود. طبق این نتایج, اسانس گیری از گل های بومادران کوهستانی و حذف سایر اندام های هوایی (که برای برخی گونه های دیگر بومادران مرسوم است) منجر به هدر دادن مقدار زیادی اسانس موجود در برگ و ساقه شد. تعداد 29 ترکیب در اسانس ها شناسایی شد که 1, -8 سینئول, پیپریتون و کامفور در همه اسانس ها به مقدار قابل توجه وجود داشتند. مقدار کامفور در اسانس ها از %4.1 (در اسانس ساقه) تا %19.2 در اسانس سرشاخه گلدار متغیر بود. کمترین مقدار 1, -8 سینئول (%3.3) در اسانس ساقه و بیشترین مقدار آن (%23.3) در اسانس گل مشاهده شد. همچنین اسانس ساقه دارای کمترین مقدار پیپریتون (%4.9) و اسانس سرشاخه گلدار دارای حداکثر مقدار پیپریتون (%26.4) بود. همچنین تفاوت های ویژه ای بین اسانس اندام های مختلف دیده شد. حضور برخی ترکیب ها مثل %31.1 هپتادکان, %18.6 هگزادکانول, -n %4.5 هنی کوسان و –n %3.1 اکتادکان فقط در اسانس ساقه, %13.6 جرماکرن D در اسانس سرشاخه گلدار از دیگر تفاوت های اسانس اندام های مختلف بومادران کوهستانی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودزاده حسینی، محدثه السادات، سفیدکن، فاطمه، صالحی شانجانی، پروین، و نجفی، غلامرضا. (1394). استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار بومادران کوهستانی (.Achillea vermicularis Trin). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(5 (پیاپی 73))، 743-752. SID. https://sid.ir/paper/105477/fa

    Vancouver: کپی

    محمودزاده حسینی محدثه السادات، سفیدکن فاطمه، صالحی شانجانی پروین، نجفی غلامرضا. استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار بومادران کوهستانی (.Achillea vermicularis Trin). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(5 (پیاپی 73)):743-752. Available from: https://sid.ir/paper/105477/fa

    IEEE: کپی

    محدثه السادات محمودزاده حسینی، فاطمه سفیدکن، پروین صالحی شانجانی، و غلامرضا نجفی، “استخراج, شناسایی و مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل, برگ, ساقه و سرشاخه گلدار بومادران کوهستانی (.Achillea vermicularis Trin)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 5 (پیاپی 73)، pp. 743–752، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105477/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button