مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

830
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر زیره سبز (.Cuminum cyminum L)

صفحات

 صفحه شروع 822 | صفحه پایان 830

کلیدواژه

زیره سبز (.Cuminum cyminum L)Q2

چکیده

 کودهای زیستی یکی از منابع بسیار مفید برای بهبود کیفیت خاک های زراعی و افزایش عملکرد در گیاهان مختلف هستند. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و همچنین قارچ مایکوریزا بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر در گیاه دارویی زیره سبز (.Cuminum cyminum L).) آزمایشی در سال زراعی 91-90 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل ورمی کمپوست در سه سطح (صفر, 5 و 10 تن در هکتار) و قارچ مایکوریزا در چهار سطح (بدون کاربرد, کاربرد گونه Glomus mosseae, گونه Glomus intraradices هر دو گونه) در خاک بودند. بیشترین درصد اسانس مربوط به تیمار 10 تن ورمی کمپوست و کاربرد قارچ Glomus intraradices با (%3.13), فسفر دانه (%0.26) و نیتروژن دانه (%1.43) در تیمار 10 تن ورمی کمپوست و کاربرد تلفیقی دو قارچ Glomus mosseae و Glomus intraradices, و بیشترین عملکرد اسانس هم مربوط به تیمار 10 تن ورمی کمپوست در هکتار و کاربرد قارچ Glomus mosseae بود و در بقیه صفات برهم کنش معنی دار نشد. در مجموع نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از کود ورمی کمپوست و قارچ های مایکوریزا می تواند باعث بهبود اسانس و جذب عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم در گیاه زیره سبز شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی گنجه، ستار، و صالحی، امین. (1394). اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر زیره سبز (.Cuminum cyminum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(5 (پیاپی 73))، 822-830. SID. https://sid.ir/paper/105481/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی گنجه ستار، صالحی امین. اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر زیره سبز (.Cuminum cyminum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(5 (پیاپی 73)):822-830. Available from: https://sid.ir/paper/105481/fa

    IEEE: کپی

    ستار غلامی گنجه، و امین صالحی، “اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر زیره سبز (.Cuminum cyminum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 5 (پیاپی 73)، pp. 822–830، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button