مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش خشکی و زمان برداشت بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (.Pimpinella anisum L)

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 130

کلیدواژه

انیسون (.Pimpinella anisum L)Q3

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی و زمان برداشت بر عملکرد و اجزای عملکرد انیسون (.Pimpinella anisum L).), آزمایشی در بهار 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان به اجرا درآمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش تاثیر تنش خشکی در سه سطح شامل شاهد (آبیاری کامل), تنش خشکی در مراحل گلدهی و پرشدن دانه و زمان برداشت در دو سطح شامل مرحله خمیری سفت و رسیدگی کامل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که تاثیر تنش خشکی بر عملکرد دانه, وزن هزاردانه, زیست توده, تعداد چتر در بوته, تعداد چترک در چتر, تعداد دانه در چترک, شاخص برداشت, درصد اسانس و عملکرد اسانس معنی دار (p≤0.05) بود. به استثنای درصد اسانس, تمامی صفات مذکور در شرایط تنش خشکی به طور معنی داری (p≤0.05) کاهش یافتند, اما درصد اسانس افزایش یافت. بیشترین عملکرد دانه (622 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (20.95 کیلوگرم در هکتار) از تیمار شاهد (آبیاری کامل) حاصل شد. همچنین نتایج نشان داد که تاثیر زمان برداشت بر عملکرد دانه, وزن هزاردانه و زیست توده, شاخص برداشت و درصد اسانس دانه معنی دار (p≤0.05) می باشد. به طوری که بیشترین عملکرد دانه (16.83 کیلوگرم در هکتار) و درصد اسانس (3.85%) به ترتیب از برداشت در مراحل خمیری سفت و رسیدگی کامل بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، نرگس، پوریوسف، مجید، توکلی، افشین، و صبا، جلال. (1391). تاثیر تنش خشکی و زمان برداشت بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (.Pimpinella anisum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(1 (پیاپی 55))، 121-130. SID. https://sid.ir/paper/105518/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری نرگس، پوریوسف مجید، توکلی افشین، صبا جلال. تاثیر تنش خشکی و زمان برداشت بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (.Pimpinella anisum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(1 (پیاپی 55)):121-130. Available from: https://sid.ir/paper/105518/fa

    IEEE: کپی

    نرگس حیدری، مجید پوریوسف، افشین توکلی، و جلال صبا، “تاثیر تنش خشکی و زمان برداشت بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (.Pimpinella anisum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 1 (پیاپی 55)، pp. 121–130، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button