مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و اثر ضد باکتریایی برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench

صفحات

 صفحه شروع 509 | صفحه پایان 522

چکیده

 استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها و در نتیجه افزایش روزافزون مقاومت باکتریها به آنها, باعث شده تا نیاز به ترکیب ها و داروهای جدید بیش از پیش احساس شود. برای تولید داروهای جدید منابع مختلف به ویژه گیاهان, مورد توجه محققان می باشد. هدف از این مطالعه, بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس و اثر ضدباکتریایی اسانس برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench است. برای این کار, برگ و میوه Juniperus horizontalis در زمستان از باغ ملی گیاه شناسی ایران واقع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور جمع آری و اسانس آن به روش تقطیر با آب تهیه شد. ترکیب های تشکیل دهنده اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شد. اثر ضدباکتریایی اسانس های حاصل با استفاده از روش دیسک پلیت در مقابل 13 گونه باکتریایی سنجیده شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس ها با روش microdilution اندازه گیری شد. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که سابینن (38%-30.2%) و لیمونن (27.8%-26.3%) دو ترکیب عمده تشکیل دهنده اسانس برگ و میوه هستند. سومین ترکیب عمده در اسانس برگ بورنیل استات (10.7%) و در اسانس میوه میرسن (22.6%) بود. نتایج بررسی ضدمیکروبی نشان دهنده اثر ضدباکتریایی قابل توجه اسانس برگ در مقابل 12 گونه باکتری از 13 گونه باکتری مورد مطالعه بود و تنها سیتروباکتر فروندی در برابر این اسانس مقاوم بود. اما اسانس میوه اثر ضدباکتریایی ضعیفی از خود فقط در برابر 4 باکتری از 13 باکتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، الهام، اکبری نوقابی، کامبیز، تیموری، مریم، ابراهیم زاده، مهدیس، و خادم، علیرضا. (1391). بررسی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و اثر ضد باکتریایی برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(3 (پیاپی 57))، 509-522. SID. https://sid.ir/paper/105541/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی الهام، اکبری نوقابی کامبیز، تیموری مریم، ابراهیم زاده مهدیس، خادم علیرضا. بررسی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و اثر ضد باکتریایی برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(3 (پیاپی 57)):509-522. Available from: https://sid.ir/paper/105541/fa

    IEEE: کپی

    الهام احسانی، کامبیز اکبری نوقابی، مریم تیموری، مهدیس ابراهیم زاده، و علیرضا خادم، “بررسی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و اثر ضد باکتریایی برگ و میوه Juniperus horizontalis Moench،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 3 (پیاپی 57)، pp. 509–522، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105541/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا