مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و اسانس شوید (Anethum graveolens L. ) در کشت مخلوط با سویا (Glycine max L. )

صفحات

 صفحه شروع 645 | صفحه پایان 661

کلیدواژه

شوید (Anethum graveolens L.)Q1

چکیده

 کودهای آلی می توانند به عنوان جایگزین کودهای شیمیایی در کشاورزی پایدار استفاده شوند. از سوی دیگر کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص, یک راهبرد امیدوارکننده برای تولید غذا با اتکای کمتر بر کودهای شیمیایی است. به منظور ارزیابی اثر کشت مخلوط بر عملکرد و اسانس شوید (Anethum graveolens L. ) تحت تأثیر کودهای آلی و شیمیایی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی شهرکرد در سال 1396 انجام شد. کشت خالص سویا (S), کشت خالص شوید (D) و سه الگوی کشت این دو گیاه (S: D, 1: 1, 1: 2 و 2: 1) به عنوان فاکتور اول و دو منبع کودی (شیمیایی و مرغی) به عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد ماده خشک شوید (1001. 48 کیلوگرم در هکتار) و بیشترین عملکرد اسانس (18. 47 کیلوگرم در هکتار) در تیمار دو ردیف سویا+ یک ردیف شوید مشاهده شد. بیشترین درصد اسانس (2. 64%) در کشت خالص تحت تغذیه کود آلی بدست آمد. بیشترین تعداد غلاف در بوته (47. 5 عدد) و عملکرد دانه سویا (2192 کیلوگرم در هکتار) به تیمار یک ردیف سویا + دو ردیف شوید حاوی کود مرغی اختصاص داشت. بیشترین نسبت برابری زمین (1. 19) در تیمار دو ردیف سویا+ یک ردیف شوید حاوی کود آلی حاصل شد. براساس نتایج بدست آمده, تیمار دو ردیف سویا+ یک ردیف شوید تحت تغذیه کود آلی با داشتن حداکثر نسبت برابری زمین و میزان زیاد اسانس شوید, تیمار برتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روستایی، مریم، فلاح، سینا، عباسی سورکی، علی، و تدین، علی. (1397). تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و اسانس شوید (Anethum graveolens L. ) در کشت مخلوط با سویا (Glycine max L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(4 (پیاپی 90) )، 645-661. SID. https://sid.ir/paper/105606/fa

    Vancouver: کپی

    روستایی مریم، فلاح سینا، عباسی سورکی علی، تدین علی. تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و اسانس شوید (Anethum graveolens L. ) در کشت مخلوط با سویا (Glycine max L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(4 (پیاپی 90) ):645-661. Available from: https://sid.ir/paper/105606/fa

    IEEE: کپی

    مریم روستایی، سینا فلاح، علی عباسی سورکی، و علی تدین، “تأثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد و اسانس شوید (Anethum graveolens L. ) در کشت مخلوط با سویا (Glycine max L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 4 (پیاپی 90) ، pp. 645–661، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105606/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button