مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کمبود آب و برهم کنش آن با اسیدآسکوربیک بر مقدار پرولین، قندهای محلول و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در سیاه دانه (.Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 466 | صفحه پایان 476

کلیدواژه

سیاه دانه (.Nigella sativa L)Q2

چکیده

 در این تحقیق تغییرات میزان پرولین و قندهای محلول و فعالیت دو آنزیم کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در اثر تنش خشکی همراه تاثیر جبرانی اسید اسکوربیک به عنوان عامل دفاعی در گیاه سیاه دانه (.Nigella sativa L).) مورد بررسی قرار گرفت. بنابراین کشت گیاه به صورت گلخانه ای با تیمارهای مختلف آبیاری و اسیداسکوربیک شامل: 1) شاهد با آبیاری به مقدار ظرفیت زراعی, 2) آبیاری دو سوم ظرفیت زراعی, 3) آبیاری یک سوم ظرفیت زراعی, 4) آبیاری دو سوم ظرفیت زراعی به همراه اسید اسکوربیک 10 میلی مولار, 5) آبیاری دو سوم ظرفیت زراعی به همراه اسید آسکوربیک 1 میلی مولار, 6) آبیاری یک سوم ظرفیت زراعی به همراه اسیدآسکوربیک 10 میلی مولار, 7) آبیاری یک سوم ظرفیت زراعی به همراه اسیداسکوربیک 1 میلی مولار, انجام گردید. مقدار پرولین و قندهای محلول در اندام هوایی و زمینی در سطوح مختلف آبیاری بجز تیمار آبیاری با دو سوم ظرفیت زراعی به همراه اسیدآسکوربیک 10 میلی مولار تفاوت معنی دار نشان دادند. مقدار آنزیمها نیز در سطوح آبیاری یک سوم و دو سوم ظرفیت زراعی چه در اندام هوایی و چه در اندام زمینی, تفاوت معنی داری داشتند و غلظت 1 میلی مولار اسیدآسکوربیک تقریبا در کنار تنشهای مختلف اثر کاهنده ای نداشت ولی اسیداسکوربیک 10 میلی مولار به ویژه در آبیاری دو سوم ظرفیت زراعی توانست با کاهش متابولیتهای حاصل از کم شدن میزان آب آبیاری, اثر کمبود آب را به مقدار چشمگیر کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانلی، مه لقا، بخشی خانیکی، غلامرضا، سلیمی الیزئی، صنم، و هدایتی، مهدی. (1389). اثر کمبود آب و برهم کنش آن با اسیدآسکوربیک بر مقدار پرولین, قندهای محلول و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در سیاه دانه (.Nigella sativa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 466-476. SID. https://sid.ir/paper/105639/fa

    Vancouver: کپی

    قربانلی مه لقا، بخشی خانیکی غلامرضا، سلیمی الیزئی صنم، هدایتی مهدی. اثر کمبود آب و برهم کنش آن با اسیدآسکوربیک بر مقدار پرولین, قندهای محلول و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در سیاه دانه (.Nigella sativa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):466-476. Available from: https://sid.ir/paper/105639/fa

    IEEE: کپی

    مه لقا قربانلی، غلامرضا بخشی خانیکی، صنم سلیمی الیزئی، و مهدی هدایتی، “اثر کمبود آب و برهم کنش آن با اسیدآسکوربیک بر مقدار پرولین, قندهای محلول و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در سیاه دانه (.Nigella sativa L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 466–476، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105639/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button