مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,162
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی، آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن، درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L)

صفحات

 صفحه شروع 477 | صفحه پایان 489

چکیده

 خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت مواد موثره آنها دارد. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه .Satureja hortensis L.), آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1387 به اجرا درآمد. شش توان مختلف میکروویو شامل 100, 180, 300, 450, 600 و 900 وات, دو دمای مختلف اون شامل 50 و 70 درجه سانتی گراد و روش طبیعی (سایه و آفتاب) در این آزمایش مورد مقایسه قرار گرفتند. در روشهای مختلف, خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 0.10 بر پایه وزن خشک (یا 10% بر پایه وزن تر) برسد, ادامه داشت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن و میزان اسانس نمونه ها بود. به طوری که کمترین و بیشترین زمان خشک کردن (به ترتیب 4.5 دقیقه و 96 ساعت) مربوط به تیمارهای خشک کردن با توان 900 وات میکروویو و روش خشک کردن در سایه بود. بالاترین درصد اسانس (3%) در دمای 50 درجه اون و روش سایه بدست آمد و کمترین میزان (0.9%) مربوط به روش آفتاب بود. بنابراین توان های 100 و 300 وات میکروویو با 2.3% اسانس در حد متوسطی قرار داشتند. درصد کارواکرول در تیمارهای خشک کردن با میکروویو بیشتر از روشهای دیگر بود, به طوری که بیشترین میزان (63.9%) در تیمار خشک کردن با میکروویو با توان 300 وات حاصل شد که اختلاف ناچیزی با تیمار توان 180 وات داشت. بیشترین میزان گاما - ترپینن (28.2%) در تیمار خشک کردن در دمای 70 درجه سانتی گراد حاصل شد که اختلاف ناچیزی با تیمار دمای 50 درجه سانتی گراد, توان های 100 و 300 وات میکروویو داشت. به طور کلی با توجه به نتایج این تحقیق می توان اظهار نمود که خشک کردن گیاه دارویی مرزه با استفاده از توان های پایین میکروویو از این جهت که زمان خشک کردن را کاهش داده و میزان اسانس و اجزای آن را به صورت قابل ملاحظه ای حفظ می کند, جهت خشک کردن این گیاه مطلوب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، محمدتقی، رحمتی، مصطفی، عزیزی، مجید، و حسن زاده خیاط، محمد. (1389). بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 477-489. SID. https://sid.ir/paper/105640/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی محمدتقی، رحمتی مصطفی، عزیزی مجید، حسن زاده خیاط محمد. بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):477-489. Available from: https://sid.ir/paper/105640/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی عبادی، مصطفی رحمتی، مجید عزیزی، و محمد حسن زاده خیاط، “بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 477–489، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button