مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف مس بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ترکیب های فنلی در برگ و ریشه گیاه بارهنگ (.Plantago major L)

صفحات

 صفحه شروع 544 | صفحه پایان 554

کلیدواژه

بارهنگ (.Plantago major L)Q3

چکیده

بارهنگ (.Plantago major L).) گیاهی عموما علفی, از خانواده Plantaginaceae است که دارای برگهایی با پهنک بزرگ واقع در سطح زمین است. این گیاه در منطقه وسیعی از دو قاره آسیا و اروپا و همچنین آفریقا و آمریکای شمالی می روید و دارای ترکیب های شیمیایی نظیر پلی ساکاریدها, لیپیدها, مشتقات کافئیک اسید, فلاونوئیدها, ترپنوئیدها, اسکوربیک اسید, بنزوئیک اسید, فرولیک اسید, گالاکتورونیک اسید و ... می باشد. در این مطالعه گیاه بارهنگ تحت شرایط گلدانی کشت و با محلول غذایی هوگلند تغذیه شد و بعد از رسیدن به مرحله سه برگی, مس به شکل CuS04 همراه با هوگلند در غلظت های صفر (شاهد), 100, 300, 500,700 و 1000 میکرومولار بر گیاهان اعمال گردید. به طوری که قبل از ورود به مرحله زایشی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (کاتالاز, پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز و اسکوربات پراکسیداز) و میزان ترکیب های فنلی در سطح برگ و ریشه گیاهان تحت تیمار بررسی گردید. در واقع هدف از تحقیق این بوده که غلظت های مختلف مس چه تاثیری بر آنتی اکسیدانهای آنزیمی و میزان ترکیب های فنلی در بارهنگ دارند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت مس, فعالیت آنزیم های کاتالاز و اسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز در سطح ریشه و برگ کاهش یافت که این کاهش در سطح ریشه نسبت به شاهد در سطح 0.05 معنی دار بوده است. همچنین فعالیت پلی فنل اکسیداز نیز در برگ و ریشه افزایش یافت که در سطح ریشه این افزایش نسبت به شاهد معنی دار بود. بنابراین میزان ترکیب های فنلی نیز در ریشه افزایش یافت که این افزایش در مقایسه با شاهد معنی دار نبوده, ولی در برگها کاهش را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانلی، مه لقا، ساطعی، آرین، و نصیری سوادکوهی، سارا. (1389). اثر غلظت های مختلف مس بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ترکیب های فنلی در برگ و ریشه گیاه بارهنگ (.Plantago major L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 544-554. SID. https://sid.ir/paper/105644/fa

    Vancouver: کپی

    قربانلی مه لقا، ساطعی آرین، نصیری سوادکوهی سارا. اثر غلظت های مختلف مس بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ترکیب های فنلی در برگ و ریشه گیاه بارهنگ (.Plantago major L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):544-554. Available from: https://sid.ir/paper/105644/fa

    IEEE: کپی

    مه لقا قربانلی، آرین ساطعی، و سارا نصیری سوادکوهی، “اثر غلظت های مختلف مس بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ترکیب های فنلی در برگ و ریشه گیاه بارهنگ (.Plantago major L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 544–554، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105644/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button