مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبهای اسانس سرو مردابی .Taxodium distichum L در زمانهای مختلف تقطیر با آب

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

کلیدواژه

سرو مردابی (.Taxodium distichum (LQ4

چکیده

 سرو مردابی Taxodium distichum (L.) در مناطق شمالی کشور رویش دارد. بذر این گیاه دارای اسانس فراوان و ترکیب عمده آن, آلفا – پینن می باشد. این ترکیب دارای فعالیتهای ضد التهابی و ضد انقباضی بوده و در صنایع عطرسازی کاربرد دارد. در این تحقیق میوه گیاه از باغ گیاه شناسی ملی ایران در مرداد 1379 جمع آوری و به روش تقطیر با آب (طرح جایمند - رضایی) اسانس گیری شد. در این طرح امکان برداشت نمونه اسانس در زمانهای مختلف تقطیر وجود دارد. نمونه های اسانس (جدا شده در سه زمان) توسط دو دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه قرار گرفت و ترکیبهای آنها شناسایی شد. عمده ترین آنها, در برداشت اول آلفا - پینن (61.8 درصد), برداشت دوم (57.1 درصد) و برداشت سوم (14.8 درصد) میباشد که به ترتیب هرچه زمان اسانس گیری افزایش می یابد میزان ترکیب کاهش نشان میدهد. از آنجا که جداسازی هر ترکیب به تنهایی در اسانسها کار ساده ای نیست از این رو, یکی از مزیتهای این روش به نسبت روشهای دیگر اسانس گیری, برداشت بیشترین میزان یک ترکیب در اسانس در هر مرحله و زمان ممکن است که در این طرح لحاظ گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جایمند، کامکار، و رضایی، محمدباقر. (1381). ترکیبهای اسانس سرو مردابی .Taxodium distichum L در زمانهای مختلف تقطیر با آب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، -(18)، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/105719/fa

    Vancouver: کپی

    جایمند کامکار، رضایی محمدباقر. ترکیبهای اسانس سرو مردابی .Taxodium distichum L در زمانهای مختلف تقطیر با آب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1381؛-(18):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/105719/fa

    IEEE: کپی

    کامکار جایمند، و محمدباقر رضایی، “ترکیبهای اسانس سرو مردابی .Taxodium distichum L در زمانهای مختلف تقطیر با آب،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. -، no. 18، pp. 77–88، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button