مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای تشکیل دهنده و اثرهای ضدمیکروبی اسانس ده گونه اکالیپتوس بر روی Micrococcus loteus و Escherichia coli

صفحات

 صفحه شروع 440 | صفحه پایان 449

چکیده

 اسانس های موجود در گیاهان معطر یک دسته ارزشمند از ترکیب های طبیعی با خواص دارویی مختلف, از جمله خواص ضدمیکروبی هستند. همچنین گونه های مختلفی از اکالیپتوس دارای اسانس هستند. در این تحقیق ضمن استخراج اسانس و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ده گونه اکالیپتوس شامل: Eucalyptus gilli, E. microcarpa, E. kingesmillii, E. loxophleba, E. gongylocarpa, E. salubris, E. erythrocorys, E. salmonophloia, E. spathulata و E. flocktoniae, اثر ضدمیکروبی این اسانس ها بر علیه دو سویه میکروبیEscherichia coli (1330)  و Micrococcus loteus (1110) مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس ها به روش تقطیر با آب از برگ های گونه های مختلف اکالیپتوس تهیه و ترکیب های تشکیل دهنده آنها با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنج (GC/MS), با محاسبه اندیس بازداری شناسایی شدند. اثر ضد میکروبی اسانس ها پس از رقیق کردن با دی متیل سولفوکساید با روش انتشار در آگار بررسی شد. نتایج نشان داد ترکیب اصلی و عمده همه اسانس ها 1,8-سینئول و آلفا - پینن بود. به طوری که بیشترین میزان 8,1-سینئول (%82.1) در اسانس E. kingesmillii یافت شد و کمترین میزان این ترکیب (59.6) در اسانس E. salubris وجود داشت. همچنین اسانس کلیه گونه های مورد بررسی اثر بازدارندگی قوی بر روی باکتری های مورد استفاده داشتند. در حالی که هاله های عدم رشد تشکیل شده بر روی باکتری Micrococus loteus بین 10 تا 49 میلی متر و بر روی Esherichia coli قطری بین 10 تا 22 میلی متر داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی سگوند، بابک، نادری حاجی باقرکندی، محمود، و صادق زاده، لیلا. (1390). بررسی اجزای تشکیل ‌دهنده و اثرهای ضدمیکروبی اسانس ده گونه اکالیپتوس بر روی Micrococcus loteus و Escherichia coli. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(3 (پیاپی 53))، 440-449. SID. https://sid.ir/paper/105772/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی سگوند بابک، نادری حاجی باقرکندی محمود، صادق زاده لیلا. بررسی اجزای تشکیل ‌دهنده و اثرهای ضدمیکروبی اسانس ده گونه اکالیپتوس بر روی Micrococcus loteus و Escherichia coli. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(3 (پیاپی 53)):440-449. Available from: https://sid.ir/paper/105772/fa

    IEEE: کپی

    بابک ترابی سگوند، محمود نادری حاجی باقرکندی، و لیلا صادق زاده، “بررسی اجزای تشکیل ‌دهنده و اثرهای ضدمیکروبی اسانس ده گونه اکالیپتوس بر روی Micrococcus loteus و Escherichia coli،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 3 (پیاپی 53)، pp. 440–449، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105772/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button