مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

87
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل راهبردهای مدیریت منابع آب به روش TOPSIS بر مبنای ردپای آب محصولات کشاورزی در حوضه دز

صفحات

 صفحه شروع 841 | صفحه پایان 854

چکیده

 کمبود انرژی, آب و منابع غذایی ناشی از رشد سریع جمعیت, تغییرات آب وهوایی, عدم تعادل اکوسیستم ها و تنوع اقتصادی, بزرگ ترین چالش برای جهان امروز است. در این مقاله, مدیریت منابع آب, انرژی و غذا با رویکرد Nexus و با استفاده از مفهوم ردپای آب در حوضه آبریز دز واقع در استان خوزستان بررسی می شود. به این منظور, ردپای آب محصولات عمده زراعی و باغی کشت شده در این حوضه محاسبه شد. برای ارایه راهکارهای راهبردی در مدیریت منابع آب با توجه به سه مولفه آب, غذا و انرژی از روش تحلیلی TOPSIS استفاده شد. نتایج نشان داد بالاترین شاخص ردپای آبی محصولات به ترتیب مربوط به ماش, برنج, نیشکر و کلزا بوده که به ترتیب معادل 4945, 2671, 1462 و 1227 مترمکعب در تن است. با توجه به تحلیل و اولویت راهبردهای موثر بر مدیریت منابع آب, غذا و انرژی به روش TOPSIS, پنج معیار جمع آوری و استحصال بهینه منابع آب, غذا و انرژی, تغییر الگوی آبیاری و اجرای روش های کم آبخواه, سهمیه بندی منابع آب کشاورزی, توسعه مدیریت ریسک و بحران برای جلوگیری از نقصان در کمیت و کیفیت منابع آب, غذا و انرژی در راستای بهبود محصولات کشاورزی, بازچرخانی و استفاده مجدد از آب با تاکید بر جایگزینی پساب برای مصارف کشاورزی و فضای سبز با به کارگیری روش های نوین استحصال آب به عنوان راهبردهای با اهمیت و تاثیرگذار در رده اول تا پنجم قرار گرفته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاآخوری، ماندانا، ظهرابی، نرگس، و فتحیان، حسین. (1400). تحلیل راهبردهای مدیریت منابع آب به روش TOPSIS بر مبنای ردپای آب محصولات کشاورزی در حوضه دز. اکوهیدرولوژی، 8(3 )، 841-854. SID. https://sid.ir/paper/1059148/fa

    Vancouver: کپی

    چاآخوری ماندانا، ظهرابی نرگس، فتحیان حسین. تحلیل راهبردهای مدیریت منابع آب به روش TOPSIS بر مبنای ردپای آب محصولات کشاورزی در حوضه دز. اکوهیدرولوژی[Internet]. 1400؛8(3 ):841-854. Available from: https://sid.ir/paper/1059148/fa

    IEEE: کپی

    ماندانا چاآخوری، نرگس ظهرابی، و حسین فتحیان، “تحلیل راهبردهای مدیریت منابع آب به روش TOPSIS بر مبنای ردپای آب محصولات کشاورزی در حوضه دز،” اکوهیدرولوژی، vol. 8، no. 3 ، pp. 841–854، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1059148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button