مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه مصرف ماهی با کاهش شیوع زایمان زودرس در زنان باردار

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 61

چکیده

 زمینه و هدف: شناسایی عوامل خطرساز برای زایمان زودرس و وزن کم موقع تولد که زمینه ساز بیماری ها و عوارض نوزادی است, از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وزن زیاد موقع تولد در نوزادان و یا حاملگی های طولانی مدت در جوامعی که مصرف بالای ماهی با اسید چرب امگا-3 دارند, موید اثر این اسید چرب بر افزایش رشد و وزن جنین داخل رحم و در نتیجه کاهش میزان زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد می باشد.روش بررسی: در این مطالعه کوهورت از میان زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های استان گیلان, تعداد 1200 نفر که دارای ویژگی های ورود به مطالعه بودند, از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و از هفته 16 بارداری به طور آزادانه وارد مطالعه شدند. اطلاعات مربوط به مصرف ماهی هر ماه و اطلاعات مربوط به سن حاملگی و وزن موقع تولد نوزاد, بعد از زایمان توسط پرسشنامه معتبر و برگه ثبت اطلاعات جمع آوری و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در بین مادرانی که در دوران حاملگی بیش از 3 بار, 3-1 بار و کمتر از 1 بار در ماه مصرف ماهی داشتند, به ترتیب 5/94%, 91% و 5/91% آنان 37 هفته کامل بارداری را پشت سرگذاشتند. در میان نوزادان این مادران, وزن هنگام تولد بیش از 3000 گرم به ترتیب 7/75%, 7/74% و 2/71% بود. ارتباط آماری معنادار بین مصرف ماهی بیش از 3 بار در دوران بارداری با کاهش زایمان زودرس (001/p<0) و افزایش وزن هنگام تولد نوزادان (05/p<0) مشاهده گردید.نتیجه گیری: مصرف ماهی یک عامل موثر جهت کاهش احتمال زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد محسوب می شود. لذا تدوین و ارایه برنامه های آموزشی تغذیه برای زنان باردار ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، زیبا، آژ، نضال، و مهران، عباس. (1386). رابطه مصرف ماهی با کاهش شیوع زایمان زودرس در زنان باردار. حیات، 13(1)، 55-61. SID. https://sid.ir/paper/106146/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده زیبا، آژ نضال، مهران عباس. رابطه مصرف ماهی با کاهش شیوع زایمان زودرس در زنان باردار. حیات[Internet]. 1386؛13(1):55-61. Available from: https://sid.ir/paper/106146/fa

    IEEE: کپی

    زیبا تقی زاده، نضال آژ، و عباس مهران، “رابطه مصرف ماهی با کاهش شیوع زایمان زودرس در زنان باردار،” حیات، vol. 13، no. 1، pp. 55–61، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/106146/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button