مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شور شدن خاک و دامنه تاثیر آن در اثر تاغکاری در دشت سگزی اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 202 | صفحه پایان 218

چکیده

 به منظور بررسی شور شدن خاک در اثر تاغکاری در دشت سگزی اصفهان از فن رج بندی استفاده گردید. مطالعه به شیوه نمونه برداری تصادفی طبقه بندی شده انجام شد و بر اساس سال کاشت و فیزیونومی ظاهری تاغ, شش منطقه که از نظر وضعیت رشد سیاه تاغ ها متفاوت بودند (تاغکاری های موفق و ناموفق) تفکیک گردید. در هر منطقه تعداد 10 نمونه هم سن گونه سیاه تاغ (Haloxylon ammodendron C.A.Mey) انتخاب و شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع, سطح تاج پوشش, محیط تاج پوشش, قطر تاج پوشش و قطر یقه اندازه گیری شد. همچنین در هر منطقه سه و در مجموع 18 پروفیل خاک حفر و پنج خصوصیت شیمیایی خاک شامل EC, Na+, Cl-, K+ وSAR  در پنج افق 30 سانتی متری (150-0 سانتی متری) اندازه گیری شد؛ و داده ها به روش رج بندی آنالیز گردید. نتایج نشان داد که در تاغکاری های موفق به دلیل عدم برخورد ریشه گیاه با سخت لایه, مقدار گسترش عمقی ریشه و جذب آب و املاح, رشد اندام های هوایی و به تبع آن برگشت لاشبرگ به سطح خاک بیشتر از عامل های مذکور در تاغکاری های ناموفق بوده و با افزایش رشد سیاه تاغ, شور شدن خاک بشدت افزایش یافته است. بدین ترتیب, نقش گونه سیاه تاغ در شور کردن خاک تحت اشکوب خود تایید شد. از طرف دیگر, نتایج نشان داد که دامنه شور شدن خاک به افق های اول و دوم (30-0 و 60-30 سانتی متری از سطح) محدود شده و افق های سوم, چهارم و پنجم خاک تحت تاثیر قرار نگرفته اند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زندی اصفهان، احسان، جعفری، محمد، خواجه الدین، سیدجمال الدین، و آذرنیوند، حسین. (1390). بررسی شور شدن خاک و دامنه تاثیر آن در اثر تاغکاری در دشت سگزی اصفهان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 18(2 (پیاپی 43))، 202-218. SID. https://sid.ir/paper/106958/fa

Vancouver: کپی

زندی اصفهان احسان، جعفری محمد، خواجه الدین سیدجمال الدین، آذرنیوند حسین. بررسی شور شدن خاک و دامنه تاثیر آن در اثر تاغکاری در دشت سگزی اصفهان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1390؛18(2 (پیاپی 43)):202-218. Available from: https://sid.ir/paper/106958/fa

IEEE: کپی

احسان زندی اصفهان، محمد جعفری، سیدجمال الدین خواجه الدین، و حسین آذرنیوند، “بررسی شور شدن خاک و دامنه تاثیر آن در اثر تاغکاری در دشت سگزی اصفهان،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 18، no. 2 (پیاپی 43)، pp. 202–218، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/106958/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button