مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,964
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی گیاه علوفه ای جاشیر (Prangos ferulacea) در مراحل مختلف فنولوژی در مراتع سارال کردستان

صفحات

 صفحه شروع 415 | صفحه پایان 422

چکیده

 به منظور  تعیین ارزش غذایی گیاه جاشیر در سه مرحله فنولوژی  رشد, گلدهی و بذردهی در منطقه سارال, 30 رویشگاه به روش تصادفی مشخص و تعداد 30 نمونه در حوزه اکولوژیکی سارال با 2 پایه گیاهی و 5 تکرار در مراحل مختلف فنولوژی تهیه شد. پس از خشک کردن نمونه ها در آزمایشگاه, با استفاده از روش متداول A.O.A.C فاکتورهای ماده خشک, پروتئین خام, چربی خام, الیاف خام, انرژی کل, خاکستر خام و عناصر معدنی پرمصرف و کم مصرف شامل کلسیم, فسفر, سدیم, پتاسیم, منیزیوم, مس, منگنز, روی و آهن در این نمونه ها اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که میزان پروتئین خام در مراحل رشد رویشی, گلدهی و بذردهی به ترتیب 2/15, 4/9 و 2/7 درصد و الیاف خام نیز به ترتیب 8/15, 9/27 و 2/29 درصد بود که برای هر دو ویژگی اختلاف معنی داری بین مراحل سه گانه فنولوژی مشاهده شد (05/P<0). متوسط عناصر پر مصرف کلسیم, فسفر, سدیم  و منیزیوم به ترتیب 7/1 ,17/0 , 02/0 و 31/0 درصد ومتوسط عناصر کم مصرف مس و روی به ترتیب 8 و 6/32 میلی گرم در کیلوگرم اندازه گیری شد. به لحاظ تغذیه دام به استثنا فسفر و سدیم, کلیه مواد معدنی بالای سطح بحرانی قرار داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عباسی، رحمان ابن، و معروفی، حسین. (1387). تعیین ارزش غذایی گیاه علوفه ای جاشیر (Prangos ferulacea) در مراحل مختلف فنولوژی در مراتع سارال کردستان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 15(3 (پیاپی 32))، 415-422. SID. https://sid.ir/paper/106978/fa

Vancouver: کپی

عباسی رحمان ابن، معروفی حسین. تعیین ارزش غذایی گیاه علوفه ای جاشیر (Prangos ferulacea) در مراحل مختلف فنولوژی در مراتع سارال کردستان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1387؛15(3 (پیاپی 32)):415-422. Available from: https://sid.ir/paper/106978/fa

IEEE: کپی

رحمان ابن عباسی، و حسین معروفی، “تعیین ارزش غذایی گیاه علوفه ای جاشیر (Prangos ferulacea) در مراحل مختلف فنولوژی در مراتع سارال کردستان،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 15، no. 3 (پیاپی 32)، pp. 415–422، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/106978/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button