مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت به شوری در گونه Sesbania aculeate

صفحات

 صفحه شروع 172 | صفحه پایان 186

چکیده

شوری یکی از مهمترین عوامل کاهش محصولات کشاورزی و رستنی های طبیعی در بسیاری از مناطق دنیا ازجمله ایران است. سسبانیا آکیولاتا از تیره بقولات گیاهی علوفه ای خوش خوراک و نسبتا مقاوم به شوری است که می تواند برای احیای مراتع لب شور بکار برده شود. این پژوهش به منظور ارزیابی سطوح مقاومت به شوری این گیاه با تکیه بر انباشتگی یونها و تغییرات تشریحی انجام شده است. بدین منظور بذر سسبانیا در محیط کشت شنی در گلخانه با محلول هوگلند کاشته شد. به نحوی که طرح آزمایش کاملا تصادفی و تیمارهای آزمایش شامل سه سطح شوری شاهد, 75 و 150 میلی مولار کلرید سدیم بود. گیاهان بعد از دو ماه تیماردهی برداشت شدند. نتایج این آزمایشها نشان داد که شوری وزن تر و خشک ریشه و بخش هوایی گیاهان و میزان آب نسبی را کاهش داد. به طوری که با افزایش شوری مقدار یون های سدیم و کلر در گیاه افزایش یافت و این افزایش در برگ نسبت به ریشه چشمگیرتر بود. به علاوه اینکه مقدار یون پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم در ریشه و بخش هوایی گیاهان تحت شوری کاهش و میزان اسیدهای آمینه و قندهای محلول در برگ این گیاهان افزایش یافت. همچنین شوری سبب افزایش ضخامت پارانشیم نردبانی و ضخامت کل برگ شد, در حالی که ضخامت پارانشیم اسفنجی برگ کاهش یافت. به علاوه اینکه شوری کاهش نسبت پوست به استوانه آوندی در ریشه گیاهان را سبب شد. این نتایج آشکار می سازد که احتمالا سسبانیا یون های سدیم و کلر را در واکوئل ها و اسیدهای آمینه و قندها را احتمالا در سیتوسول یاخته های برگ ضخیم شده با پارانشیم نردبانی انباشته نموده و از این طریق تنظیم اسمزی و جذب آب گیاه با حداقل انرژی انجام می شود. به علاوه اینکه افزایش سطح استوانه آوندی در مقایسه با پوست ریشه نیز ممکن است جذب آب را تحت شوری تسهیل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، همت، عبدل زاده، احمد، صادقی پور، حمیدرضا، مهربان، پویان، و نوری نیا، عباسعلی. (1390). بررسی مقاومت به شوری در گونه Sesbania aculeate. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 18(1 (پیاپی 42))، 172-186. SID. https://sid.ir/paper/107335/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی همت، عبدل زاده احمد، صادقی پور حمیدرضا، مهربان پویان، نوری نیا عباسعلی. بررسی مقاومت به شوری در گونه Sesbania aculeate. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1390؛18(1 (پیاپی 42)):172-186. Available from: https://sid.ir/paper/107335/fa

    IEEE: کپی

    همت کریمی، احمد عبدل زاده، حمیدرضا صادقی پور، پویان مهربان، و عباسعلی نوری نیا، “بررسی مقاومت به شوری در گونه Sesbania aculeate،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 18، no. 1 (پیاپی 42)، pp. 172–186، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107335/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button