مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

90
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفیت علوفه شش گونه از پهن برگان علفی و گندمیان در مراحل مختلف فنولوژی

صفحات

 صفحه شروع 322 | صفحه پایان 329

چکیده

 تعیین کیفیت علوفه گونه های گیاهی موجود در مراتع یکی از مهمترین عواملی است که برای مدیریت صحیح و اصولی مراتع لازم و ضروری است. در تحقیق حاضر کیفیت علوفه گونه های مرتعی Onobrychis transcaspica, Onobrychis radiate, Astragalusbrevidens, Melica ciliata, Agropyron pectiniforme, Sangisorba minor, در سه مرحله رویشی, گلدهی و بذردهی در مراتع شهرستان بجنورد مورد بررسی قرار گرفت. در هر مرحله فنولوژیکی پنج تکرار از هر گونه به صورت تصادفی نمونه برداری شد. شاخص های معرف کیفیت علوفه شامل, پروتئین خام(CPP), دیواره سلولی منهای همی سلولز(ADF), هضم پذیری ماده خشک (DMD) و انرژی قابل متابولیسم (ME) در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان می دهد که کیفیت علوفه در کلیه گونه های مورد مطالعه در مرحله رشد رویشی بالاتر از دو مرحله گلدهی و بذردهی است, به طوری که با پیشرفت سن گیاه از میزان پروتئین خام, ماده خشک قابل هضم و انرژی متابولیسمی کاسته شده و به مقدار دیواره سلولی منهای همی سلولز افزوده شده است. در میان گونه های مورد مطالعه, لگوم ها در هر سه مرحله رشد بالاترین مقدار CP (53/14 درصد) و کمترین میزان ADF (91/43 درصد) را نسبت به گندمیان (10/8=CP و 14/54=ADF) دارند. در بین این گونه های بیشترین و کمترین میزان پروتئین خام به ترتیب به Astragalus brevidens و Agropyron pectiniformeتعلق داشت. تجزیه واریانس داده ها حاکی از آن است که اثر گونه و مرحله فنولوژی در تمامی شاخص های مورد بررسی در سطح یک درصد معنی دار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی پور، حمید، پاکدین، مهسا، ناطقی، سعیده، دسترنج، علی، و هاشمی نسب، سیده نگار. (1395). تغییرات کیفیت علوفه شش گونه از پهن برگان علفی و گندمیان در مراحل مختلف فنولوژی. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 23(2 )، 322-329. SID. https://sid.ir/paper/107338/fa

    Vancouver: کپی

    علی پور حمید، پاکدین مهسا، ناطقی سعیده، دسترنج علی، هاشمی نسب سیده نگار. تغییرات کیفیت علوفه شش گونه از پهن برگان علفی و گندمیان در مراحل مختلف فنولوژی. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1395؛23(2 ):322-329. Available from: https://sid.ir/paper/107338/fa

    IEEE: کپی

    حمید علی پور، مهسا پاکدین، سعیده ناطقی، علی دسترنج، و سیده نگار هاشمی نسب، “تغییرات کیفیت علوفه شش گونه از پهن برگان علفی و گندمیان در مراحل مختلف فنولوژی،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 23، no. 2 ، pp. 322–329، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button