مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

948
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل فنولوژیکی بر کیفیت 5 گونه مرتعی در مراتع نیمه استپی جاشلوبار سمنان

صفحات

 صفحه شروع 384 | صفحه پایان 394

کلیدواژه

پروتئین خام (CP)Q3
قابلیت هضم ماده خشک (DMD)Q3
انرژی متابولیسمی (ME)Q3

چکیده

 در این پژوهش, از 5 گونه مرتعی Festuca rubra,Astragalus glocucantus , Astragalus flocoffus,Acantolimon erinaceum  و Acantophyllum sordidum در منطقه جاشلوبار سمنان, در سه مرحله فنولوژیکی (رشد رویشی, گلدهی و بذردهی) نمونه برداری انجام شد. این گونه ها, از گونه های مهم و نسبتا خوشخوراک مراتع منطقه بودند. در هر مرحله فنولوژیکی, 3 تکرار و برای هر تکرار 5 پایه گیاهی قطع شد. سپس تجزیه شیمیایی برای اندازه گیری درصد نیتروژن (N) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) نمونه های گیاهی انجام گردید و بر مبنای درصد نیتروژن (N) و ADF, درصد پروتئین خام (CP), درصد هضم پذیری ماده خشک (DMD) و مقدار انرژی متابولیسمی(ME)  گونه ها, برآورد شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از طرح کرت های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 15 تیمار در سه تکرار استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها به منظور بررسی تغییرات شاخص های کیفیت علوفه گونه های مورد مطالعه در مراحل مختلف فنولوژیکی, تجزیه واریانس مرکب انجام شد و میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که ترکیب شیمیایی گیاهان مورد مطالعه, تغییرات قابل ملاحظه ای داشتند و مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه اثر معنی داری داشت. با پیشرفت مراحل رشد, از میزان پروتئین خام (CP), هضم پذیری ماده خشک (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) کاسته و بر میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) افزوده شد. نتایج بدست آمده در برآورد مقدار علوفه مورد نیاز روزانه دام چراکننده در مرتع و تعیین زمان مناسب چرای دام در مراتع مورد مطالعه, کاربرد دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ارزانی، حسین، پوزش، حسین، معتمدی، جواد، میرآخورلی، رسول، و نیک نژاد، سیدعلی. (1391). تاثیر مراحل فنولوژیکی بر کیفیت 5 گونه مرتعی در مراتع نیمه استپی جاشلوبار سمنان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 19(3 (پیاپی 48))، 384-394. SID. https://sid.ir/paper/107417/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانی حسین، پوزش حسین، معتمدی جواد، میرآخورلی رسول، نیک نژاد سیدعلی. تاثیر مراحل فنولوژیکی بر کیفیت 5 گونه مرتعی در مراتع نیمه استپی جاشلوبار سمنان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1391؛19(3 (پیاپی 48)):384-394. Available from: https://sid.ir/paper/107417/fa

    IEEE: کپی

    حسین ارزانی، حسین پوزش، جواد معتمدی، رسول میرآخورلی، و سیدعلی نیک نژاد، “تاثیر مراحل فنولوژیکی بر کیفیت 5 گونه مرتعی در مراتع نیمه استپی جاشلوبار سمنان،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 19، no. 3 (پیاپی 48)، pp. 384–394، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button