مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه دوازده گونه مرتعی، در مراتع استان همدان

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 50

کلیدواژه

پروتئین خام (CP)Q3
قابلیت هضم ماده خشک (DMD)Q3
انرژی متابولیسمی (ME)Q3

چکیده

 تعیین ظرفیت چرای مرتع مستلزم آگاهی از فاکتورهای متعددی است که یکی از آنها کیفیت و ارزش غذایی گیاهان می باشد و برای رسیدن عملکرد دام به سطح مطلوب آگاهی از ارزش غذایی گیاهان اهمیت زیادی دارد. به همین منظور در تحقیق حاضر دوازده گونه مورد چرای دام گوسفند مهربان در 2 مرحله فنولوژی (رشد رویشی و رشد کامل) و در دو مرتع (گله بر و آق داق) در استان همدان مورد بررسی قرار گرفتند و شاخصهای معرف کیفیت علوفه شامل, پروتئین خام (CP) دیواره سلولی منهای همی سلولز (ADF), قابلیت هضم ماده خشک (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها حاکی از آن است که اثر گونه و مرحله فنولوژی در تمامی شاخصهای فوق در سطح 5 درصد (p<0.05) معنی دار بوده است. به طور کلی, آگاهی از کیفیت علوفه برای مدیریت تغذیه دام در مرتع ضروری است و در مدیریت اصولی دام و مرتع باید به کار گرفته شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ارزانی، حسین، صادقی منش، محمدرضا، آذرنیوند، حسین، اسدیان، قاسم، و شهریاری، احسان. (1387). بررسی تاثیر مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه دوازده گونه مرتعی, در مراتع استان همدان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 15(1 (پیاپی 30))، 42-50. SID. https://sid.ir/paper/107472/fa

Vancouver: کپی

ارزانی حسین، صادقی منش محمدرضا، آذرنیوند حسین، اسدیان قاسم، شهریاری احسان. بررسی تاثیر مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه دوازده گونه مرتعی, در مراتع استان همدان. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1387؛15(1 (پیاپی 30)):42-50. Available from: https://sid.ir/paper/107472/fa

IEEE: کپی

حسین ارزانی، محمدرضا صادقی منش، حسین آذرنیوند، قاسم اسدیان، و احسان شهریاری، “بررسی تاثیر مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه دوازده گونه مرتعی, در مراتع استان همدان،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 30)، pp. 42–50، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107472/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button