مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

61,636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

895
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویتامین C تکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 43

چکیده

 مقدمه: افراد دیابتی بیش تر از افراد عادی در معرض عوارض متعدد قلبی- عروقی, عصبی, کلیوی, چشمی می باشند. از آن جا که ویتامین C در بسیاری از فعل و انفعالات شیمیایی به طور رقابتی جانشین گلوکز می شود و از گلیکوزیله شدن غیر آنزیمی پروتئین ها از جمله هموگلوبین و لیپوپروتئین ها جلوگیری می کند, به نظر می رسد در پیش گیری از عوارض دیابت موثر باشد. در این مطالعه تاثیر ویتامین C تکمیلی بر روی میزان قند و چربی بیماران دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور می باشد که بر روی 136 بیمار مبتلا به دیابت نوع II انجام شده است. بیماران به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده ویتامین C (به مقدار 1250 گرم, پنج بار در روز, به مدت 3 ماه) و دارونما قرار گرفتند, میزان قند خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله, کلسترول, تری گلیسرید LDL ,HDL آنها قبل و بعد ازمطالعه اندازه گیری شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون t نمونه های زوج و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: در این مطالعه اکثریت بیماران را زنان تشکیل داده اند (در گروه دریافت کننده ویتامین C, %64.7 و گروه شاهد 62.2%). میانگین سنی گروه دریافت کننده ویتامین C برابر 6.8±51.8 سال و گروه دارونما (شاهد) 9.7±50.8 سال گزارش شده است. در پایان مطالعه در گروه مصرف کننده ویتامین C نسبت به گروه شاهد میانگین غلظت FBS, LDL, تری گلیسرید, کلسترول و هموگلوبین گلیکوزیله به طور معنا داری کاهش و میانگین HDL در گروه مصرف کننده ویتامین C افزایش معنا داری داشته است.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که ویتامین C تکمیلی, میزان قند و چربی خون را در بیماران دیابتی نوع دو کاهش می دهد. لذا مصرف آن را می توان به بیماران دیابتی توصیه نمود و به این وسیله باعث کاهش عوارض این بیماری خواهیم بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دلوریان زاده، مهری، عباسیان، مریم، و نوروزی، پیراسته. (1387). تاثیر ویتامین C تکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع II. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 3(1)، 39-43. SID. https://sid.ir/paper/107872/fa

    Vancouver: کپی

    دلوریان زاده مهری، عباسیان مریم، نوروزی پیراسته. تاثیر ویتامین C تکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع II. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1387؛3(1):39-43. Available from: https://sid.ir/paper/107872/fa

    IEEE: کپی

    مهری دلوریان زاده، مریم عباسیان، و پیراسته نوروزی، “تاثیر ویتامین C تکمیلی بر سطح قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع II،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 3، no. 1، pp. 39–43، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button