مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,106
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها در بستگان درجه یک سالم، دیابتی و دچار اختلال تحمل گلوکز بیماران دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: با توجه به نقش رژیم غذایی در افزایش خطر بروز دیابت نوع II, این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مصرف ریزمغذی ها در الگوی غذایی فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II به انجام رسیده است.مواد و روش ها: 210 نفر از افراد فامیل درجه یک بیماران دیابتی نوع II بر مبنای نتایج تست تحمل گلوکز به دو دسته مختل (بیماران دیابتی + بیماران دارای آزمون تحمل گلوکز مختل) و سالم تقسیم بندی گردیدند. پس از تکمیل پرسش نامه یادداشت سه روزه خوراک در این افراد, میزان دریافت انرژی روزانه, منیزیم, روی, کلسیم, فسفر, کرومیوم و ویتامین های B1 ,C ,E و B6 با استفاده از نرم افزار N3 محاسبه و نتایج با آزمون t و سطح معنی داری 0.05 مورد مقایسه قرار گرفت.نتایج: میانگین سن در دو گروه مختل و سـالم به ترتیب 48.9±5.2 و 43.6±6.7 سال (P=0.001) و میانگین نمایه توده بدنی در دو گروه نیز 29.3±0.7 و 28.7±0.8 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین دریافت انرژی, منیزیم, روی, کلسیم, فسفر, کرومیوم و ویتامین های E, C, B1 و B6 در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05).نتیجه گیری: هر چند تفاوتی بین دریافت ریزمغذی ها در دو گروه مشاهده نشده است ولی مقادیر دریافت بعضی از ریزمغذی ها مانند کرومیوم, منیزیم, روی و ویتامین E کم تر از مقادیر توصیه شده می باشد. اهمیت این مطلب در این جا است که برخی از این ریزمغذی ها از جمله منیزیم و کرومیوم جزو عوامل تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین به شمار می روند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی بروجنی، حسین، فرقانی، بدرالملوک، زارع، مریم، حقیقی، ساسان، امینی، مسعود، و خسروی، احمد. (1386). بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها در بستگان درجه یک سالم, دیابتی و دچار اختلال تحمل گلوکز بیماران دیابتی نوع II. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 2(4)، 9-14. SID. https://sid.ir/paper/108044/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی بروجنی حسین، فرقانی بدرالملوک، زارع مریم، حقیقی ساسان، امینی مسعود، خسروی احمد. بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها در بستگان درجه یک سالم, دیابتی و دچار اختلال تحمل گلوکز بیماران دیابتی نوع II. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1386؛2(4):9-14. Available from: https://sid.ir/paper/108044/fa

    IEEE: کپی

    حسین خسروی بروجنی، بدرالملوک فرقانی، مریم زارع، ساسان حقیقی، مسعود امینی، و احمد خسروی، “بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها در بستگان درجه یک سالم, دیابتی و دچار اختلال تحمل گلوکز بیماران دیابتی نوع II،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 2، no. 4، pp. 9–14، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا