مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,172
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر وضعیت سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال در ایران

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 53

چکیده

 مقدمه: کودکان درصد قابل توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و سلامتی و رشد در این مرحله متضمن سلامت آینده جامعه است. دوران کودکی از مهم ترین دوران های زندگی برای دستیابی به رشد کافی و پایه ریزی برای تامین سلامت در دوره های بعدی زندگی است. کودکان به دلیل نیاز های ویژه غذایی در معرض کمبود مواد غذایی قرار دارند وضعیت تغذیه ای کودکان زیر پنج سال شاخص مناسبی برای کسب دیدگاهی در مورد سلامت یک جامعه است.هدف: در این مقاله وضعیت سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال در کشور ایران با توجه به مطالعاتی که در این زمینه منتشر شده است ارایه می گردد.مواد و روشها: جهت دستیابی به مطالعات مربوط به وضعیت سوء تغذیه کودکان در ایران پایگاه های اطلاعاتی ایران مدکس ,ایران داک و سایت کتابخانه ملی امریکا (پاب مد) با کلید واژه های سوء تغذیه, کودکان زیر 5سال, ایران, شیوع, وضعیت تغذیه و شاخص های تن سنجی جستجو شدند. در جستجو محدودیت زمانی در نظر گرفته نشد.یافته ها: مطالعات نشان می دهند که شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال در مناطق مختلف کشور متفاوت است و میزان آن از 8.6 تا 38 درصد می باشد. کمترین میزان سوء تغذیه در میان کودکان استان گیلان (8.6 درصد) و بالاترین میزان سوء تغذیه در کودکان استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده است. عوامل خطر در ایجاد سوء تغذیه شامل وزن کم هنگام تولد, فاصله کوتاه بین موالید عدم استفاده از غذای کمکی و عدم آگاهی مادر از زمان مناسب شروع تغذیه تکمیلی و تحصیلات پایین مادر ذکر شده است.بحث و نتیجه گیری: شیوع سوء تغذیه در کودکان کمتر از 5 سال مشابه با کشور های منطقه می باشد. آموزش تغذیه مطلوب متناسب با امکانات و فرهنگ مناطق مختلف کشور و تاکید بر مراقبت های بهداشتی و برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری های تنفسی و اسهالی می تواند در بهبود وضعیت تغذیه کودکان مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مریدی، گلرخ، و فتحی، محمد. (1388). مروری بر وضعیت سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال در ایران. نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)، 19(64)، 47-53. SID. https://sid.ir/paper/108154/fa

    Vancouver: کپی

    مریدی گلرخ، فتحی محمد. مروری بر وضعیت سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال در ایران. نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)[Internet]. 1388؛19(64):47-53. Available from: https://sid.ir/paper/108154/fa

    IEEE: کپی

    گلرخ مریدی، و محمد فتحی، “مروری بر وضعیت سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال در ایران،” نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)، vol. 19، no. 64، pp. 47–53، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button