مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییر سرعت کراس هد بر استحکام پیوند برشی براکت های ارتودنسی و شیوه شکست ادهزیو

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 136

چکیده

 بیان مساله: برای ارزیابی استحکام پیوند برشی مواد مورد استفاده در باندینگ براکت ها, از سرعت های متفاوت کراس هد دستگاه اینسترون استفاده می شود. در مورد اثر سرعت های گوناگون در تنوع نتایج آزمایش های استحکام پیوند برشی بررسی های اندکی انجام شده است.هدف: هدف از این بررسی آزمایشگاهی, ارزیابی اثر تغییر در سرعت کراس هد ماشین آزمایش کننده بر استحکام پیوند برشی Transbond XT و گونه شکست کامپوزیت بود.مواد و روش: برای انجام این پژوهش, 175 دندان پره مولر انسان گردآوری و به هفت گروه 25 تایی بخش و پس از آماده سازی سطح, براکت های فلزی دایانالوک 0.22 با استفاده از ادهزیو Transbond XT به دندان ها پیوند شدند. براکت ها 24 ساعت پس از ترموسایکلینگ به وسیله دستگاه اینسترون با سرعت های کراس هد 0.5, 1, 2.5, 5, 7.5, 10 و 25 میلی متر بر دقیقه با نیروی برشی (shear) از سطح دندان ها جدا شدند. استحکام پیوند برشی نمونه ها و نمایه ادهزیو برجامانده (ARI) بررسی شدند. داده های استحکام پیوند با واکاوی واریانس یک سویه و آزمون توکی (Tukey) و روش شکست پیوند نیز, با آزمون های کروسکال والیس و محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن واکاوی شدند.یافته ها: میانگین استحکام پیوند برشی به دست آمده درگروه های گوناگوی کراس هد 0.5, 1, 2.5, 5, 7.5, 10 و 25 میلی متر, به ترتیب 16.39, 14.37, 13.30, 14.12, 13.32, 16.58 و 13.83 مگاپاسکال بود. نتایج آنالیز واریانس یک سویه و توکی نشان دادند, که استحکام پیوند برشی گروه های 0.5 و 10 میلی متر بر دقیقه از نظر آماری اختلافی چشمگیر با دیگر گروه های سرعت کراس هد داشت, در حالی که, میان سرعت کراس هد 0.5 و 10 و نیز, سرعت کراس هد 1, 2.5, 5, 7.5 و 25 میلی متر بر دقیقه تفاوت آماری چشمگیری وجود نداشت. تفاوتی در نمایه ادهزیو بر جامانده در میان گروه های مورد بررسی وجود نداشت و تنها در گروه سرعت کراس هد پنج میلی متر بر دقیقه, رابطه ای معنادار میان نمایه ادهزیو برجامانده و میزان استحکام پیوند مشاهده گردید.نتیجه گیری: سرعت کراس هد دستگاه اینسترون عاملی اثرگذار بر استحکام پیوند برشی است ولی گونه شکست کامپوزیت از سرعت های گوناگون کراس هد اثرپذیر نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاک شیر، حمیدرضا، فربدان، زهره، و هدایتی، زهره. (1387). اثر تغییر سرعت کراس هد بر استحکام پیوند برشی براکت های ارتودنسی و شیوه شکست ادهزیو. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 9(2 (مسلسل 19))، 127-136. SID. https://sid.ir/paper/108366/fa

    Vancouver: کپی

    پاک شیر حمیدرضا، فربدان زهره، هدایتی زهره. اثر تغییر سرعت کراس هد بر استحکام پیوند برشی براکت های ارتودنسی و شیوه شکست ادهزیو. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1387؛9(2 (مسلسل 19)):127-136. Available from: https://sid.ir/paper/108366/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا پاک شیر، زهره فربدان، و زهره هدایتی، “اثر تغییر سرعت کراس هد بر استحکام پیوند برشی براکت های ارتودنسی و شیوه شکست ادهزیو،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 9، no. 2 (مسلسل 19)، pp. 127–136، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108366/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button