مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات pH پلاک دندانی بر حسب DMFT در کودکان 12 ساله به دنبال مصرف نوشیدنی قندی

صفحات

 صفحه شروع 106 | صفحه پایان 112

چکیده

 بیان مساله و هدف: با توجه به مصرف روز افزون نوشیدنی های دارای قند (نوشابه ها, آب میوه های َمصنوعی و ...) در میان کودکان و حتی بزرگسالان و اثرات ویرانگر این مواد بر روی ساختار دندانی و اهمیت بالای سلامت و بهداشت دهان و دندان در میان کودکان 12ساله و از سویی, وجود شاخص DMFT, به عنوان شاخص سلامت دهان و دندان و نیز, مساله افت PH پلاک دندانی, به عنوان زمینه ساز آغاز روند پوسیدگی, پژوهشگران را بر آن داشت تا پژوهشی را با هدف بررسی تغییرات َPH پلاک دندانی بر حسب DMFT در کودکان 12 ساله در پی مصرف نوشیدنی قندی در سال تحصیلی 1382 تا 1383 انجام دهند.مواد و روش: این بررسی به صورت تجربی از گونه filed trial و به شیوه درون محیط طبیعی (invivo) بر روی دو گروه 30 نفری از کودکان 12ساله بخش شده در دو گروه با DMFT>5 و DMFT=0 انجام گرفت. یافته ها به وسیله آزمون آماری t زوجی مقایسه شدند.یافته ها: یافته ها نشان می دهد که, میزان PH پلاک دندانی به دست آمده در گروه DMFT>5, پیش از مصرف نوشیدنی قندی, برابر با 6.21+0.06 بود و پس از مصرف, به 5.56+0.07 رسید و در گروه DMFT=0, پیش از مصرف, برابر با 6.66+0.06 بود و پس از مصرف, به 6.43+0.07 رسید. به این ترتیب, میزان PH پلاک دندانی در گروه DMFT>5, چه پیش و چه پس از مصرف نوشیدنی, کمتر از گروه DMFT=0 بود. همچنین, میزان افت PH پلاک دندانی به دنبال مصرف در گروه DMFT>5, برابر با 0.65+0.07 و در گروه DMFT=0 برابر با 0.23+0.06 بود که, نشان دهنده میزان افت PH پلاک دندانی بیشتر در گروه DMFT>5 است.نتیجه گیری: آمادگی بیشتر نسبت به پوسیدگی دندانی بر پایه میزان افت PH پلاک دندانی و نزدیک شدن آن به PH بحرانی (5.5) درگروه DMFT>5 نسبت به گروه DMFT=0 آشکار گردید. آنچه دارای اهمیت است, لزوم نظارت پیگیر و مناسب پدران و مادران بر روی بهداشت دهان و دندان کودکان خود و بر میزان مصرف مواد قندی در گروه های با میزان DMFT بالاتر در کودکان است. از سویی, دندانپزشکان نیز, می توانند با سفارش های لازم در بالا بردن بهداشت دهان و دندان و لزوم برتری پیشگیری بر درمان دندانی و آگاهی دادن در باره زیان های مصرف مواد قندی و اسیدی, روند پیشگیری از پوسیدگی و خطرات ایجاد شده به دنبال آن را کاهش دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجرد، فرزاد. (1383). بررسی تغییرات pH پلاک دندانی بر حسب DMFT در کودکان 12 ساله به دنبال مصرف نوشیدنی قندی. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 5(2-1 (مسلسل 9))، 106-112. SID. https://sid.ir/paper/108547/fa

    Vancouver: کپی

    مجرد فرزاد. بررسی تغییرات pH پلاک دندانی بر حسب DMFT در کودکان 12 ساله به دنبال مصرف نوشیدنی قندی. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1383؛5(2-1 (مسلسل 9)):106-112. Available from: https://sid.ir/paper/108547/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد مجرد، “بررسی تغییرات pH پلاک دندانی بر حسب DMFT در کودکان 12 ساله به دنبال مصرف نوشیدنی قندی،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 5، no. 2-1 (مسلسل 9)، pp. 106–112، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108547/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button