مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آزمایشگاهی آماده سازی کانال با دو روش دستی (Passive Step Back) و چرخشی (سیستم پروفایل) بر خمیدگی کانال در دندان های مولر نخست انسان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 35

کلیدواژه

روش چرخشی (سیستم پروفایل)Q4

چکیده

 بیان مساله: یکی از موارد مشکل سازی که ممکن است دندانپزشک هنگام درمان ریشه با آن رو به رو شود, آماده سازی کانال های خمیده است. در این میان, امکان ایجاد خطاهای هنگام کار, چون جا به جایی اپیکالی, تغییر خمیدگی کانال, زیپینگ و سوراخ های سطح ریشه وجود دارد که, همگی به علت خارج شدن از مسیر اولیه کانال ریشه است. همه این موارد پیش آگهی درمان را به خطر می اندازند.هدف: در این پژوهش آزمایشگاهی, تصمیم بر آن شد تا اثر روش آماده سازی دستی (Passive Step-Back) و چرخشی (با استفاده از سیستم پروفایل) را بر زاویه خمیدگی کانال مزیال ریشه دندان های مولر کشیده شده انسان بررسی شود.مواد و روش ها: در این بررسی تجربی از شمار 40 ریشه مزیال دندان مولر نخست استفاده شد که خمیدگی آنها 20 تا 40 درجه بود. ریشه ها به گونه تصادفی به دو گروه 20 تایی بخش شدند و کانال ها با دو روش دستی و چرخشی آماده سازی گردیدند. با استفاده از پرتونگاری Platform پیش و پس از آماده سازی کانال, پرتونگاری فراهم می شد. به کمک نرم افزارهای فتوشاپ 7 و اتوکاد 2000, میزان تغییر زاویه خمیدگی کانال, پس از طی مراحل آماده سازی اندازه گیری شد. یافته ها با استفاده از آزمون آماری من- ویتنی (Mann-Whitney) واکای شدند.یافته ها: زاویه خم دار اولیه کانال, پس از طی مراحل آماده سازی, در 85 درصد دندان های گروه آزمایش (روش دستی) و در 65 درصد دندان های گروه آزمایشی چرخشی کاهش نشان داد. میانگین کاهش خمیدگی کانال در گروه روش دستی برابر 3.15±1.94 درجه و در گروه چرخشی, 1.85±1.67 درجه بود. تفاوت دو گروه آزمایش از نظر آماری چشمگیر بود (p<0.05).نتیجه گیری: در شرایط این بررسی, به نظر می رسد که, حفظ بهتر خمیدگی اولیه کانال به وسیله چرخش به علت تفاوت در ویژگی های فایل های نیکل تیتانیوم با فایل های استینلس استیل است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خجسته پور، لیلا، فرحی، علی، و روان شاد، شهره. (1383). مقایسه آزمایشگاهی آماده سازی کانال با دو روش دستی (Passive Step Back) و چرخشی (سیستم پروفایل) بر خمیدگی کانال در دندان های مولر نخست انسان. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 5(2-1 (مسلسل 9))، 27-35. SID. https://sid.ir/paper/108551/fa

    Vancouver: کپی

    خجسته پور لیلا، فرحی علی، روان شاد شهره. مقایسه آزمایشگاهی آماده سازی کانال با دو روش دستی (Passive Step Back) و چرخشی (سیستم پروفایل) بر خمیدگی کانال در دندان های مولر نخست انسان. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1383؛5(2-1 (مسلسل 9)):27-35. Available from: https://sid.ir/paper/108551/fa

    IEEE: کپی

    لیلا خجسته پور، علی فرحی، و شهره روان شاد، “مقایسه آزمایشگاهی آماده سازی کانال با دو روش دستی (Passive Step Back) و چرخشی (سیستم پروفایل) بر خمیدگی کانال در دندان های مولر نخست انسان،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 5، no. 2-1 (مسلسل 9)، pp. 27–35، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108551/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button