مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

34
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

25
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و بررسی تاثیر آن بر پروفایل لیپیدی در موش سوری نر

صفحات

 صفحه شروع 545 | صفحه پایان 555

چکیده

 زمینه و هدف امروزه کاروتنوییدها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضدتوموری, هم چنین کاربرد آنها به عنوان رنگ های غذایی طبیعی موردتوجه هستند. در این تحقیق تولید بیوتکنولوژی کاروتنویید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و تاثیر آن بر پروفایل لیپیدی موش سوری نر بررسی شد. مواد و روش ها در این مطالعه نیمه تجربی, کاروتنویید با استفاده از روش دیویس از مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا, استخراج شد. 24 موش سوری نر به طور تصادفی در 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. دو گروه تیمار, mg/kg 32 و 16 کاروتنویید را به صورت صفاقی دریافت کردند. یک گروه mg/kg 400 پودر مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا را به صورت گاواژ دریافت کرد. گروه شاهد 5 /0میلی لیتر سرم فیزیولوژی به صورت درون صفاقی دریافت کرد. سپس خون گیری انجام و پروفایل لیپیدی از نظر تری گلیسرید, کلسترول, LDL و HDL بررسی شد. نتایج با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS آنالیز شدند و مقایسه ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و کراسکال والیس انجام شد. یافته ها در گروه تیمار با mg/kg 32 کاروتنویید در مقایسه با گروه گاواژ و شاهد, کم ترین غلظت سرمی تری گلیسرید و VLDL مشاهده شد. میانگین غلظت سرمی کلسترول و HDL تفاوت معناداری در گروه ها نشان نداد. بیشترین میانگین غلظت سرمی LDL در گروه گاواژ بود. نتیجه گیری با توجه به نتایج این تحقیق, کاروتنویید رودوتورولا موسیلاژینوزا موجب کاهش غلظت سرمی تری گلیسرید و VLDL شده است. لذا به نظر می رسد امکان استفاده از آن به عنوان مکمل در جیره غذایی مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمیان، فاطمه، مدنی، محبوبه، و نقش، نوشین. (1400). تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و بررسی تاثیر آن بر پروفایل لیپیدی در موش سوری نر. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 28(4 )، 545-555. SID. https://sid.ir/paper/1088272/fa

    Vancouver: کپی

    کریمیان فاطمه، مدنی محبوبه، نقش نوشین. تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و بررسی تاثیر آن بر پروفایل لیپیدی در موش سوری نر. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1400؛28(4 ):545-555. Available from: https://sid.ir/paper/1088272/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کریمیان، محبوبه مدنی، و نوشین نقش، “تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و بررسی تاثیر آن بر پروفایل لیپیدی در موش سوری نر،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 28، no. 4 ، pp. 545–555، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1088272/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button