مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

67
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه گیری برخی از آفت کش های ارگانوفسفره در نمونه های آب میوه به روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز نیتروژن-فسفر

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

چکیده

 سابقه و هدف: کاربرد انواع آفت کش ها به منظور حفاظت از محصولات کشاورزی, احتمال ورود باقیمانده های این ترکیبات به بدن انسان توسط مصرف انواع محصولات غذایی را افزایش می دهد. هدف از این کار پژوهشی توسعه یک روش کارامد در استخراج و پیش تغلیظ آفت کش های ارگانوفسفره از نمونه های آب میوه صنعتی و اندازه گیری آن ها به روش کروماتوگرافی گازی است. مواد و روش ها: در این مطالعه از ترکیب روش های استخراج فاز جامد پخشی و میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای استخراج آفت کش ها استفاده شده است. کامپوزیت هیدروکسید لایه دوگانه کیتوزان-آهن/ نیکل تولید و پس از بررسی ویژگی های آن, به عنوان جاذب در مرحله استخراج فاز جامد بکار گرفته شد. همچنین برای رسیدن به کارایی استخراج بالا, اثر فاکتورهای مختلف در هر دو مرحله استخراج بررسی و بهینه سازی شدند. یافته ها: برهم کنش کیتوزان با LDH تولید شده, در بررسی طیف FTIR و ساختار بلوری آن توسط الگوی XRD تایید شد. به علاوه ساختار متخلخل جاذب سنتز شده که سبب افزایش سطح و کارایی استخراج آن می شود در بررسی ریخت شناسی کامپوزیت اثبات گردید. روش استخراج توسعه داده شده به طور موفقیت آمیزی برای استخراج برخی از سموم ارگانوفسفره روی از نمونه های آب میوه به کار گرفته شد به طوری که بافت شیمیایی نمونه اثر محسوسی در جداسازی آنالیت ها نداشته و حد تشخیص و حد تعیین کمی به ترتیب 019/0-011/0 و 063/0-043/0 نانوگرم در میلی لیتر به دست آمد. گستره خطی روش پیشنهادی وسیع بوده (250-036/0 نانوگرم در میلی لیتر) و این روش از دقت بالایی برخوردار بود به طوری که انحراف استاندارد نسبی در یک روز و در بین روزها کمتر از 6/5 درصد گزارش شد. همچنین مقادیر راندمان استخراج نیز مطلوب بود (76-72 درصد). نتیجه گیری: در مجموع روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی دارای محدوده خطی وسیع و تکرارپذیری مطلوب می باشد. به علاوه این روش مقادیر مطلوبی برای فاکتور تغلیظ, حد تشخیص و راندمان استخراج داشته و برای اندازه گیری آفت کش های هدف در نمونه های آب میوه پیشنهاد می شود.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

    ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لیمویی خسروشاهی، بهناز، مرزی خسروشاهی، الناز، افشارمقدم، محمدرضا، و خندقی، جلیل. (1401). کاربرد روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه گیری برخی از آفت کش های ارگانوفسفره در نمونه های آب میوه به روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز نیتروژن-فسفر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 17(2 )، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/1091003/fa

    Vancouver: کپی

    لیمویی خسروشاهی بهناز، مرزی خسروشاهی الناز، افشارمقدم محمدرضا، خندقی جلیل. کاربرد روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه گیری برخی از آفت کش های ارگانوفسفره در نمونه های آب میوه به روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز نیتروژن-فسفر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1401؛17(2 ):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/1091003/fa

    IEEE: کپی

    بهناز لیمویی خسروشاهی، الناز مرزی خسروشاهی، محمدرضا افشارمقدم، و جلیل خندقی، “کاربرد روش استخراج فاز جامد پخشی ترکیب شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه گیری برخی از آفت کش های ارگانوفسفره در نمونه های آب میوه به روش کروماتوگرافی گازی با آشکارساز نیتروژن-فسفر،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 2 ، pp. 87–98، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1091003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button