مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

912
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خصوصیات خمیر کاغذ CMP و APMP چوب توسکای قشلاقی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 92

چکیده

 در این بررسی ویژگی های فیزیکی, شیمیایی, ابعاد الیاف, خمیر کاغذ و کاغذسازی توسکای قشلاقی 4 ساله مورد تحقیق قرار گرفت. برای پخت و تهیه خمیر کاغذ, سه روش CAMP, APMP یک مرحله ای و APMP دو مرحله ای مورد استفاده قرار گرفت.متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی این درخت به ترتیب 0.396 و 0.368 گرم بر سانتیمتر مکعب و میانگین طول الیاف, قطر الیاف, قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی 50 عدد فیبر به ترتیب 0.875 میلیمتر, 32.66 میکرون, 27.28 میکرون و 2.7 میکرون اندازه گیری شد.ترکیب شیمیایی, شامل سلولز 48.5 درصد, لیگنین 25.35 درصد, خاکستر 0.31 درصد و مواد استخراجی 2.36 درصد تعیین شد.پس از پخت های مقدماتی, درجه حرارت کلیه پخت ها 95 درجه سانتیگراد, زمان پخت 10, 20, 30 و 40 دقیقه, میزان هیدروکسید 10 درصد و پر اکسید 3 درصد در نظر گرفته شد.در پخت CMP, بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 82.57- 73.72 درصد, مقاومت در برابر ترکیدن 1.53 Kpa m2/gr., طول پاره شدن 3.81 Km, مقاومت در برابر پاره شدن 3.34 Nm2/gr, ماتی 99.59 درصد و براقیت 29.35 درصد اندازه گیری شد.در پخت APMP یک مرحله ای, بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 81.57- 74.09 درصد, مقاومت در برابر ترکیدن 1.52 K Pa m2/gr., طول پاره شدن 3.5 Km., مقاومت در برابر پاره شدن 3.29 mNm2/gr, ماتی 99.80 درصد و براقیت 28.21 درصد اندازه گیری شد.در پخت APMP دو مرحله ای, بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 80.89- 73.99 درصد, مقاومت در برابر ترکیدن Kpam2/gR. 1.29, طول پاره شدن Km 3.95, مقاومت در برابر پاره شدن mNm2/gr 3.45, ماتی 99.85 درصد و براقیت 32.41 درصد اندازه گیری شد.اختلاف بین میانگین بازده خمیر کاغذها در سه روش در سطح 5% معنی دار نشد. خمیر کاغذهای APMP دو مرحله ای (زمان پخت 40 دقیقه) از مقاومت در برابر ترکیدن, طول پاره شدن و براقیت بیشتری برخوردار بودند. تغییر روش پخت در سطح 5% اختلاف معنی داری بر روی مقاومت در برابر پاره شدن خمیر کاغذها نداشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فخریان روغنی، عباس، حسین زاده، عبدالرحمان، و گلبابایی، فرداد. (1384). خصوصیات خمیر کاغذ CMP و APMP چوب توسکای قشلاقی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 20(1 (پیاپی 22))، 65-92. SID. https://sid.ir/paper/109361/fa

Vancouver: کپی

فخریان روغنی عباس، حسین زاده عبدالرحمان، گلبابایی فرداد. خصوصیات خمیر کاغذ CMP و APMP چوب توسکای قشلاقی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1384؛20(1 (پیاپی 22)):65-92. Available from: https://sid.ir/paper/109361/fa

IEEE: کپی

عباس فخریان روغنی، عبدالرحمان حسین زاده، و فرداد گلبابایی، “خصوصیات خمیر کاغذ CMP و APMP چوب توسکای قشلاقی،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 20، no. 1 (پیاپی 22)، pp. 65–92، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109361/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button