مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ویژگی های نرمه الیاف سلولزی خمیر کاغذهای کرافت، شیمیایی-مکانیکی و بازیافتی

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 243

چکیده

 ریزه الیاف سلولزی و نرمه ها اجزئی مهمی از الیاف کاغذسازی محسوب می شوند که می توانند تأثیرات قابل توجه بر فرآیند تولید و کیفیت فرآورده نهایی داشته باشند. در این تحقیق, ویژگی های نرمه الیاف سه نوع خمیرکاغذ شامل کرافت, شیمیایی مکانیکی (CMP) و خمیرکاغذ بازیافتی (OCC) مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر موردنیاز نرمه با استفاده از دستگاه کوبنده والی (Valley beater) تهیه شدند. سپس نرمه ها با استفاده از دستگاه زه کش دینامیکی (DDJ) در سه دسته نرمه های عبوری از مش 100 و باقی مانده روی مش 200 (P100/R200), نرمه های عبوری از مش 200 و باقی مانده روی مش 325 (P200/R325) و نرمه های عبوری از مش 325 (P325) کلاسه بندی شدند. ویژگی های نرمه شامل: اندازه ابعادی, حجم ویژه هیدرودینامیکی, بار کلوئیدی, قلیائیت, کدورت, ویسکوزیته و سطح ویژه بررسی شدند. نتایج نشان داد که pH نرمه های سلولزی خمیرکاغذ با کوچک تر شدن ابعاد, بیشتر به سمت قلیایی شدن میل می کند و بار کلوئیدی سه نوع نرمه, به ویژه در نرمه های عبوری از مش 200 و باقی مانده روی مش 325 رفتار متفاوت با سایر کلاسه های خود نشان دادند به طوری که روند تغییرات آن معکوس ویسکوزیته می باشد. حجم ویژه هیدرودینامیکی با اندازه ابعادی و همچنین نسبت ابعادی تطابق دارد و کمترین مقدار آن مربوط به نرمه های خمیرکاغذ بازیافتی می باشد. میزان کدورت نیز با اندازه ذرات و میزان پخش همگن و همچنین با سطح ویژه نرمه ها ارتباط مستقیم دارد. نتایج این ویژگی در نرمه های عبوری از مش 200 خمیر کاغذ بازیافتی رفتاری متفاوت نسبت به سایر گروه ها را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، جعفر، رمضانی، امید، رسولی گرمارودی، اسماعیل، و رودی، حمیدرضا. (1397). شناسایی ویژگی های نرمه الیاف سلولزی خمیر کاغذهای کرافت, شیمیایی-مکانیکی و بازیافتی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 33(2 (پیاپی 63) )، 231-243. SID. https://sid.ir/paper/109424/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی جعفر، رمضانی امید، رسولی گرمارودی اسماعیل، رودی حمیدرضا. شناسایی ویژگی های نرمه الیاف سلولزی خمیر کاغذهای کرافت, شیمیایی-مکانیکی و بازیافتی. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1397؛33(2 (پیاپی 63) ):231-243. Available from: https://sid.ir/paper/109424/fa

    IEEE: کپی

    جعفر عزیزی، امید رمضانی، اسماعیل رسولی گرمارودی، و حمیدرضا رودی، “شناسایی ویژگی های نرمه الیاف سلولزی خمیر کاغذهای کرافت, شیمیایی-مکانیکی و بازیافتی،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 33، no. 2 (پیاپی 63) ، pp. 231–243، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button