مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگیهای کاغذ تهیه شده از پوست دانه آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 204

چکیده

 در این تحقیق, تهیه کاغذ از پوست دانه آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفته است. طول الیاف پوست دانه آفتابگردان 0.89 میلیمتر و ترکیبهای شیمیایی پوست دانه آفتابگردان شامل سلولز 40.5%, لیگنین 30.5%, خاکستر 3.33% و مواد استخراجی محلول در استن و الکل 1.93% تعیین گردید. شرایط پخت سودا شامل سه درجه حرارت 165,170 و 175 درجه سانتیگراد, قلیاییت فعال در سه میزان 14%, 16% و 18% بر مبنای سود سوزآور و نسبت مایع پخت به پوست 6 به 1 انتخاب شد. بازده و عدد کاپا در مناسبترین شرایط پخت (درجه حرارت 165 درجه سانتیگراد و قلیاییت فعال 16%) بر مبنای سود به ترتیب, 55.7% و 74.96% بدست آمدند.از این خمیر توسط پالایشگرPFI , 4 نوع خمیر کاغذ با 4 درجه روانی 30, 40, 50 و 60 درجه SR تهیه و از هر نوع 5 برگ کاغذ دست ساز تهیه گردید. بررسی در مورد مقاومتهای کاغذ بدست آمده نشان داد که افزایش پالایش در محدوده تغییر درجه روانی از 30 تا 40 SR بر روی مقاومت در برابر پاره شدن بی تاثیر و با افزایش پالایش از این مقاومت کاسته می شود. همچنین در محدوده مورد بررسی (30 تا 60 SR) مشاهده شد که افزایش پالایش تاثیری در مقاومت در برابر ترکیدن و طول شکست کاغذ بدست آمده ندارد.این ماده لیگنوسلولزی در کارخانه های روغن کشی از آفتابگردان, به مقدار زیادی به صورت دورریز, تولید می شود. بخشی از آن به مصرف خوراک دام می رسد و بخشی دیگر به عنوان منبع حرارت سوزانده می شود. بدین جهت استفاده از آن می تواند در صنایع کاغذسازی و دیگر صنایع سلولزی مفید باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

روح نیا، مهران، جهان لتیباری، احمد، و حسینی مظهری، سیدضیاالدین. (1382). بررسی ویژگیهای کاغذ تهیه شده از پوست دانه آفتابگردان. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 18(2)، 185-204. SID. https://sid.ir/paper/109511/fa

Vancouver: کپی

روح نیا مهران، جهان لتیباری احمد، حسینی مظهری سیدضیاالدین. بررسی ویژگیهای کاغذ تهیه شده از پوست دانه آفتابگردان. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1382؛18(2):185-204. Available from: https://sid.ir/paper/109511/fa

IEEE: کپی

مهران روح نیا، احمد جهان لتیباری، و سیدضیاالدین حسینی مظهری، “بررسی ویژگیهای کاغذ تهیه شده از پوست دانه آفتابگردان،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 18، no. 2، pp. 185–204، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109511/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button