مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه خوراکی-دارویی بن سرخ (Allium jesdianum)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 زمینه و هدف: سنتز نانوذرات اکسید روی به دلیل کاربردهای فراوان در شناسایی عوامل بیماری زا, درمان سرطان, ویژگی های حرارتی, نوری و الکترونیکی منحصر به فرد بسیار ارزشمند است. در این مطالعه سنتز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه بن سرخ به روش سبز انجام شد و ازحلال های طبیعی که هم کم هزینه بوده و هم خطری برای محیط زیست به همراه ندارند, استفاده شد. روش کار: در این مطالعه از عصاره گیاه دارویی بن سرخ به عنوان عامل کاهنده و پایدارکننده برای تولید زیستی نانوذرات اکسید روی استفاده گردید. با افزودن عصاره به نمک نیترات روی با غلظت 1/0 مول همراه با افزایش دما به 75 درجه سانتی گراد در مدت 2 ساعت, واکنش انجام شد. تغییر رنگ عصاره از قهوه ای به زرد نشان دهنده تولید نانو ذرات اکسید روی بود. یافته ها: تشکیل نانوذرات اکسید روی با تشکیل پیک جذبی در طول موج حدود 375 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتری و همچنین الگوی پراش اشعه ی ایکس نشان داده شد. اندازه و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد و مشخص گردید که شکل ذرات چند وجهی و گرد و اندازه متوسط آن ها در حدود 30 نانومتر است. دامنه ی تغییرات اندازه ی نانوذرات توسط دستگاه پراکندگی نور دینامیکی بین 14 تا 60 نانومتر به دست آمد. نتیجه گیری: در این پژوهش, نانوذرات اکسید روی با یک روش زیست سازگار با طبیعت و بدون استفاده از مواد شمیایی مضر تولید گردید. گیاهان به دلیل داشتن متابولیت های ثانویه بالا و خواص آنتی اکسیدانی, نقش احیاء کنندگی و پایدار کردن نانوذرات را انجام می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، نرگس، بهبهانی، ماندادنا، دینی، قاسم، و رزمجو، امیر. (1397). سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه خوراکی-دارویی بن سرخ (Allium jesdianum). علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 25(174 )، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/10952/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی نرگس، بهبهانی ماندادنا، دینی قاسم، رزمجو امیر. سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه خوراکی-دارویی بن سرخ (Allium jesdianum). علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1397؛25(174 ):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/10952/fa

    IEEE: کپی

    نرگس کریمی، ماندادنا بهبهانی، قاسم دینی، و امیر رزمجو، “سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره گیاه خوراکی-دارویی بن سرخ (Allium jesdianum)،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 25، no. 174 ، pp. 1–7، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button