مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,089
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر پیش تیمار با آب جوش و قلیا بر ویژگی های خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت سدیم خنثی کاه گندم

صفحات

 صفحه شروع 774 | صفحه پایان 794

چکیده

 این تحقیق با هدف مقایسه ویژگی های خمیر کاغذ سولفیت سدیم خنثی کاه گندم زاگرس استان گلستان تحت تاثیر پیش تیمار قلیایی با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش انجام شد. پیش تیمار کاه خرد شده با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش به نسبت 10 به 1 به ترتیب در دماهای 70 درجه سانتی گراد و دمای 100 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه انجام گردید. سپس از کاه پیش تیمار شده با مایع پخت سولفیت سدیم و هیدروکسید سدیم با نسبت ثابت 5 به 1 در دمای 160 درجه سانتی گراد و به مدت 30 دقیقه خمیر کاغذ تهیه گردید. به منظور بررسی تاثیر هیدروکسیدسدیم بر مقاومت های کاغذ, در بعضی پخت ها فقط از سولفیت سدیم استفاده شد و در یک حالت کاه گندم بعد از قرار گرفتن در معرض پیش تیمار هوا خشک شد و از کاه پیش تیمار و توزین شده برای پخت استفاده شد و در حالتی دیگر بعد از پیش تیمار مقدار هیدروکسید سدیم جذب شده در پیش تیمار محاسبه و از هیدروکسید سدیم مورد نیاز برای پخت اصلی کسر شد. پس از پخت, خمیر کاغذها توسط پالایشگر آزمایشگاهیPFI mill  تا رسیدن به درجه روانی 380±25 میلی لیتر (CSF) پالایش شدند. از هر نوع خمیر کاغذ, کاغذ دست ساز 60 گرمی ساخته شد و ویژگی های آن بر اساس آئین نامه TAPPI تعیین گردید. نتایج نشان داد که پیش تیمار اثر معنی داری در افزایش مقاومت های کاغذ بجز شاخص مقاومت به لهیدگی حلقوی داشته است و در اثر پیش تیمار به ویژه قلیایی, درجه روشنی خمیر کاغذ کاهش و مقاومت کششی, ترکیدن, طول پاره شدن, سفتی و دانسیته آن افزایش می یابد. به طورکلی با افزایش مقدار مواد شیمیایی به ویژه هیدروکسید سدیم در پخت اصلی مقادیر بازده و درجه روشنی خمیر کاغذها کاهش و مقاومت های آن ها افزایش می یابد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ژند، سوده، مسعودی فر، مسیح، سراییان، احمدرضا، و قاسمیان، علی. (1392). مقایسه تاثیر پیش تیمار با آب جوش و قلیا بر ویژگی های خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت سدیم خنثی کاه گندم. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 28(4 (پیاپی 45))، 774-794. SID. https://sid.ir/paper/109569/fa

Vancouver: کپی

ژند سوده، مسعودی فر مسیح، سراییان احمدرضا، قاسمیان علی. مقایسه تاثیر پیش تیمار با آب جوش و قلیا بر ویژگی های خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت سدیم خنثی کاه گندم. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1392؛28(4 (پیاپی 45)):774-794. Available from: https://sid.ir/paper/109569/fa

IEEE: کپی

سوده ژند، مسیح مسعودی فر، احمدرضا سراییان، و علی قاسمیان، “مقایسه تاثیر پیش تیمار با آب جوش و قلیا بر ویژگی های خمیر کاغذ نیمه شیمیایی سولفیت سدیم خنثی کاه گندم،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 28، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 774–794، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109569/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button